Novobeogradska pijaca u novom izdanju: Najbolji domaći proizvodi u rashlađenom ambijentu

Na nekim tezgama pijace Stari Merkator možete plaćati i karticama

Pijaca Stari Merkator vrvi od boja, veselih prodavaca i kupaca koji vode računa da za sebe i svoju porodicu izaberu samo najbolje.

Nije bio pijačni dan, ali su tezge ipak bile pune. Prodavci svežih i zdravih namirnica ne gube vreme, a kupci u prolazu obavezno svrate da se rashlade u renoviranom prostoru zatovrene pijace Stari Merkator i, možda, „pojačaju“ ručak nekim zdravim proizvodom.

Inače, ova pijaca je renovirana i proširena

Napravljen je novi odeljak na kom kupci mogu „pazariti“ cveće, semena, sadnice i tako ulepšati terase i bašte njihovih domova. Postavljene su nove tezge i obezbeđena je sva potrebna oprema kako bi prodavci imali što bolje uslove.

Glavna pijačna „scena“ je takođe obnovljena. Klima uređaji konstantno rashlađuju prostoriju, a automatska klizna vrata sprečavaju vreo vazduh da uđe i poremeti odgovarajuću temperaturu.

„Beogradske pijace“ su na sve mislile, pa su obezbedile i 20 novih rashladnih vitrina koje su sada na raspolaganju prodavcima mlečnih i suhomesnatih proizvoda, odnosno mesarima.

Ne brinite se, ukoliko kod sebe nemate keš, na nekim tezgama pijace Stari Merkator možete plaćati i karticama. Ta prodajna mesta označena su jasno vidljivom tablom.

Na delu trotoara duž celog Tržnog centra Stari Merkator postavljeni su novi boksevi – tezge za prodaju robe široke potrošnje. Prodaja se sada odvija u daleko boljem , komfonijem i funkcionalnijem ambijentu .

Mada je glavin deo obnove objekta gotov, u toku je izgradnja, ne manje važne, garaže koja će „dobrano“ olakšati posao prodavcima i kupcima. Nalaziće se ispod same pijace i posedovaće 51 parking mesto od čega će 3 biti namenjena za osobe sa invaliditetom.

U skorijem periodu će i posetioci pijace Stari Merkator koji su u žurbi imati prilike da „čalabrcnu“ nešto u jednom lokalu koji je trenutno u izgradnji, poput naših sugrađana koji već uveliko uživaju u restorančićima na pijacama Palilula i Zemun.

 

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: