NOVOBEOGRADSKI BAZEN SPREMAN ZA OTVARANJE: Čeka se samo lepše vreme

Zbog besplatnog ulaza na bazene i većeg broja posetilaca na gradskim plivalištima biće angažovano više spasilaca i redara.

Na zvaničan datum početka letnje sezone na gradskim bazenima još se čeka. Kišni dani radnike kupališta naterali su da produže pripreme za sezonu i iščekuju sunčano vreme da bi primili prve kupače. U upravama gradskih bazena i dalje nemaju zvanične informacije o tome za kada je pomereno otvaranje sezone, koje je prvobitno bilo predviđeno za danas, pa su najave o tome kada će kupališta konačno zaista biti otvorena – sasvim različite.

– Letnja sezona na otvorenim bazenima zvanično počinje za vikend, a kupače očekujemo čim grane sunce – najavljuju iz Sportsko-rekreativnog centra „11. april”.

– Ukoliko 20. juna bude kiše, otvoreno plivalište „Košutnjak” biće pušteno u rad prvog sunčanog dana nakon ovog datuma – najavio je Boban Kasum iz Republičkog zavoda za sport.

Iz svih gradskih bazena kažu da se uveliko spremaju za otvaranje letnje sezone, da čiste i pune bazene i da kreče svoje objekte. Kartice za besplatan ulaz na bazene Beograđani su odavno počeli da preuzimaju, pa se zato na nekim bazenima očekuje veći broj posetilaca nego lani.

Više posetilaca očekuje se na svim gradskim kupalištima, ali broj dnevnih poseta biće ograničen.

– Iako se očekuje veći broj posetilaca, on će biti ograničen na kapacitet bazena na Košutnjaku kako bi svi gosti bili bezbedni i kako bi im bio zagarantovan prijatan boravak – kaže Kasum.

Neće biti dozvoljeno ni prekoračivanje kapaciteta otvorenih bazena SRC „11. april”, koji iznosi 3.000 posetilaca, kažu u tom sportskom centru. U „11. aprilu” dodaju i da su već organizovani tako da mogu bez problema da funkcionišu s punim kapacitetom, tako da nema potrebe za povećanjem broja zaposlenih.

Za one bez personalizovanih kartica koje omogućuju besplatan ulaz, kako najavljuju sa javnih kupališta, cene će ostati nepromenjene.

– Očekujemo da cene karata ostanu iste kako bi i oni koji nisu sebi obezbedili beogradsku karticu mogli podjednako da uživaju u letnjoj sezoni – kaže Stojić sa mladenovačkog kupališta.

Cena ulaznica za građane koji nemaju personalizovane kartice ostala je nepromenjena i iznosi 400 dinara za celodnevnu kartu, dok četvoročlana porodica dnevnu kartu plaća 800 dinara. A postojaće i mogućnost kupovine mesečnih karata – najavljuju iz „11. aprila”.

Sa karticom besplatno kupanje do kraja leta

Sezonske propusnice za gradske bazene Beograđani će moći da koriste do 15. septembra, kada će sezona zvanično biti završena. Na kupališta će se besplatno ulaziti od 12 časova, očitavanjem kartice na validatorima pri ulasku.

Dok pojedini bazeni te aparate još nisu dobili, na bazenima SRC „11. april” na postojeće validatore karata ugrađen je novi sistem kojim će se očitavati beogradske kartice.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn