Novobeogradski blokovi 21 i 22 nisu i neće ostati bez pešačkog prelaza!

Stanari Blokova 21 i 22 sa Novog Beograda su svojevremeno bili zaplašeni, kada je opozicija putem svojih medijskih glasila pokrenula kampanju zastrašivanja putem senzacionalističkih naslova poput: „Uklonjeni su pešački prelazi, ugrožena je bezbednost dece“

Ove neproverene tvrdnje su unele pometnju, a nas podstakle da istražimo da li je zaista tako i da li meštani ovog kraja imaju potrebe da se osećaju ugroženo?

Jedan od komšija nam je pokazao kako ne samo da nisu uklonjeni pešački prelazi u Bulevaru Zorana Đinđića već je ceo ovaj deo uređen sa ciljem još veće bezbednosti svih onih koji ovde žive.

Pešaki prelaz je veoma važan za građane ovog dela Novog Beograda, jer vodi do dva vrtića, škole, prodavnica i Pošte.“ Iz inicijative „Ne davimo Beograd“ su širenjem ovakvih dezinformacija uneli nemir kod svih koji ovde žive, ali prelazi ne samo da nisu sklonjeni već je Bulevar i proširen na tri trake, a takođe su dobili i semafor kod pešačkog prelaza, tako da je bezbednost višestruko povećana. Posebno je važno što je na ovaj način povećana sigurnost najmlađih sugrađana i omogućeno je bezbedno cirkulisanje između dva bloka. U Bloku 22 je takođe postavljen novi pešački prelaz zajedno sa semaforom, kao i novi parking. Kako je naš sagovornik istakao, kao nekome ko živi u ovom kraju njemu mnogo znači što može na bezbedan način i bez problema da pređe prošireni Bulevar Zorana Đinđića, kako on tako i njegova porodica i da je veoma zadovoljan ovim novostima i promenama koje obuhvataju ova dva bloka na Novom Beogradu.

Svi koji žive i prolaze ovim delom grada bi trebalo da znaju da su sigurni, bezbedni i da je ovo još jedan šupalj pokušaj koalicije „Nasiljem protiv Srbije“ da ovakvim iznošenjem neistina pokušavaju da unesu strah, nemir i nesigurnost kod građana Beograda, ali da im to neće poći za rukom.

Tagovi

Pročitajte još: