Novobeogradski vrtići dobijaju najsavremeniju opremu!

U Beogradu će biti uređeno i opremljeno 55 vrtićkih prostorija, i to u predškolskim ustanovama „Perka Vićentijević” u Obrenovcu, „Dr Sima Milošević” u Zemunu, „Dečiji dani” u Starom Gradu, „Vračar”, „Čika Jova Zmaj” na Voždovcu, „Čukarica”, „11. april” na Novom Beogradu i „Lane” u Grockoj, dok će na nivou cele države biti adaptirano 100 vrtićkih prostorija, opremljenih najsavremenijim didaktičko-inkluzivnim materijalom.

Sve ovo će doprineti unapređenju inkluzivnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja u našoj zemlji, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanost.

Kako kaže gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, cilj projekta je da do kraja 2022. godine bude adaptirano i opremljeno najmanje 100 prostorija u javnim objektima u vlasništvu lokalnih samouprava i postojećim predškolskim ustanovama u celoj Srbiji, kao i da one budu prilagođene za potrebe inkluzivnog vaspitno-obrazovnog rada sa decom predškolskog uzrasta.

– Ukupan projekat je vredan 47 miliona evra, vrednost prve faze je 32 miliona evra, a preliminarna vrednost projekta kojim su obuhvaćene beogradske predškolske ustanove je između sedam i osam miliona evra – izjavio je on.

– U ovom projektu koji se bavi inkluzivnim predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, Grad Beograd će sa svojim partnerima, nadležnim Ministarstvom na republičkom nivou, i Fondacijom „Novak Đoković” obezbediti nove prostorije za mališane koji idu u vrtiće u našem glavnom gradu – izjavio je gradonačelnik.

Naveo je da će tako postići da mališani Beograda dobiju još bolje uslove za igru i učenje, da se što bolje pripreme za buduće školovanje u „osetljivom periodu odrastanja“, a pre svega da će povećati kapacitet obuhvata predškolskih ustanova Beograda i značajno smanjiti liste čekanja u beogradskim vrtićima.

– Udružili smo se kako bismo obezbedili uslove da još veći broj dece, posebno iz socijalno i ekonomski ugroženih sredina, bude obuhvaćen sistemom predškolskog vaspitanja i obrazovanja – zaključio je gradonačelnik Beograda.

Izvor: Blic

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn