NOVOBEOGRADSKO BLAGO: Grad dobio “novi Kalemegdan” – u pitanju 4,5 km duga OAZA

Ukoliko se osvrnemo i vratimo film nekoliko godina unazad, pogotovo u poslednje dve-tri, uverićemo se da naš glavni grad iz dana u dan postaje bogatiji za brojna šetališta, parkove, dečija igrališta i uređene zelene površine.

Obnavljaju se delovi grada u kojima decenijama ništa nije rađeno, a niču i novi uređeni “ćoškovi” Beograda koji raširenih ruku dočekuje brojne stanovnike.

Jedan od takvih primera jeste šetalištu „Lazaro Kardenas“ dužine čak četiri i po kilometra, koje nije obnavljano više od 50 godina, a na kojem su radovi počeli 2019. godine. Cilj uređenja ovog šetališta bilo je formiranje funkcionalne javne zelene površine, sa veoma značajnom ulogom ambijenta za boravak na otvorenom za ceo stambeni blok, kako u pogledu kretanja, zadržavanja i mirnog odmora, tako i u pogledu povezivanja različitih frekventnih pravaca kretanja, a nadležni su na kraju uspeli u tome!

Tokom prve faze radova u Bloku 45 uređeno je 25.000 kvadrata prostora, a tokom druge, u Bloku 44, još 40.000 kvadrata. U prvoj fazi radova saniran je deo šetališta od centra Bloka 45 do reke Save ukupne površine 30.190 metara kvadratnih, a novo ruho je dobio i susedni 44 blok. Naposletku, žitelji Bloka 70 dobili su novo uređeno šetalište sa najsavremenijim mobilijarom.

IZVOR: PROMO

U Bloku 45 sada se nalazi šest novih dečijih igrališta, saobraćajni poligon, novi tereni, dve teretane na otvorenom, a na ovom prostoru zasađeno je i 235 novih stabala i postavljene su 152 nove klupe. S druge strane, u Bloku 44, takođe je osvanulo novo dečije igralište, rekonstruisana postojeća, saniran košarkaški teren, a zasađena su i tamo nova stabla.

Inače, šetalište „Lazaro Kardenas“ u Novom Beogradu povezuje blokove 45, 44 i 70, i u okolini šetališta, koje se sada izdvaja svojom lepotom, živi oko 40.000 ljudi. Još kada je Novi Beograd građen, ovo šetalište je bilo planirano, da bi sada višedecenijski plan konačno bio ostvaren i uređeno šetalište postalo popularno mesto gde dolaze deca, ali i odrasli, iz svih delova grada.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn