Obeležava se 25 godina bombardovanja kineske ambasade na Novom Beogradu tokom NATO agresije na SRJ

Na mestu bombardovanja ambasade Kine, 2009. godine otkrivena je spomen ploča

Pre tačno 25 godina u NATO agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju bombardovana je zgrada kineske ambasade na Novom Beogradu, a tom prilikom poginula su tri novinara i povređeno je 20 osoba.

Stradali su dopisnik kineske nacionalne novinske agencije Sinhua Šao Junhaun, kao i dopisnici dnevnog lista Guang ming Su Singhua i Džu Jing.

Ambasada, koja je bila vidno obeležena kao objekat od diplomatskog značaja, pogođena je sa tri projektila, a pored glavne zgrade, uništene su i pomoćni objekti u dvorištu ambasade.

U napadu na ambasadu znatna oštećenja pretrpele su i građevine u neposrednoj blizini – zgrada „Energoprojekta“ i Stambeno-poslovni centar JBC, a NATO avijacija je dva puta u toku noći bombardovala hotel „Jugoslavija“, prenosi RTS.

U, do tada, najmasovnijem napadu na prestonicu Srbije, bombardovan je ponovo centar grada – zgrade Saveznog MUP-a, Generalštaba Vojske Jugoslavije, Ministarstva odbrane, Vlade Srbije u Ulici Kneza Miloša, kao i zgrada MUP-a Savski venac.

Na mestu bombardovanja ambasade Kine, 2009. godine otkrivena je spomen ploča.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn