OBRT U SLUČAJU „NESTALOG“ DEČAKA SA NOVOG BEOGRADA: Uhapšen otac koji je tvrdio da mu je sin primoran da prosi

Otac dečaka, koji je pre desetak dana uputio apel za pomoć, navodeći na društvenim mrežama da mu je sin od 12 godina nestao, uhapšen je danas.

Treće osnovno javno tužilastvo u Beogradu saopštilo je da je u saradnji sa policijskim službenicima Odeljenja za suzbijanje maloletničke delikvencije, Odseka za suzbijanje nasilja u porodici odredilo je zadrzavanje ocu dečaka (38) zbog izvršenja krivičnog dela zapustanje i zlostavljanje maloletnog lica i krivičnog dela kršenje porodičnih obaveza.

– Osumnjičeni je po prethodno prijavljenom nestanku maloletnog lica, koje je grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja zapustio i ostavio bez nadzora u dužem vremenskom periodu, usled čega je maloletno lice bilo izloženo prosjačenju na vise lokacija u Beogradu i Nišu, gde je maloletno lice i pronađeno – navodi se u saopštenju tužilaštva.

O svemu navedenom, kako se dodaje obavešten je Gradski centar za socijalni rad Novi Beograd, koji je dalje preduzelo sve mere iz svoje nadležnosti.

Sprovođenje osumnjičenog u prostorije tužilastva radi saslušanja određeno je za sutra – dodaje se.

Podsetimo, kako su mediji pisali, dečak je juče pronađen u Nišu, a njegov uhapšeni otac je medijima rekao da im je „neki čovek dao dojavu da je dečak viđen u Nišu kako prosi“.

Otac je ispričao da je dečakova drama počela kada je sredo grupu dečaka kod Ušća u Beogradu, koji su ga naterali da sa njima pođe u Niš.

– Rekao mi je da su ga pokupili uz pretnje da će ga prebiti ako ne bude išao da prosi, ne znam kako su se prevezli, verovatno autobusom. On je te dečake poznavao iz grada, nekoliko puta ih je ranije sreo – ispričao je otac.

Tagovi

Pročitajte još:

antalya bayan escort
Free Porn
Free Porn