OBRT U UBISTVU ROĐENIH SESTARA NA NOVOM BEOGRADU! Ubicu pustile u stan? Novi detalji istrage o jezivom zločinu

Pripadnici beogradske policije tragaju za osobom, koja je, kako se sumnja, oko pravoslavnog Božića, ubila rođene sestre Jelisavetu (76) i dve godine stariju Gordanu Đ. u stanu u naselju Bežanijska kosa. Obdukcijom je utvrđeno da su obe brutalno tučene, a jedna od njih i ugušena. Čekaju se još DNK i toksikološka veštačenja, ali je nedvosmisleno potvrđeno da je reč o zločinu.

Njihova tela pronađena su u zgradi u Ulici Marka Pola i to posle prijave komšinice, koja ih nije videla danima. Policija je posle ulaska u stan zatekla zastrašujući prizor. Bilo je tragova krvi, jedno telo je zatečeno na krevetu, a drugo na podu.

Pošto je stan bio zaključan, a ključa nije bilo, veruje se da ga je zločinac poneo sa sobom.

– Jedna od verzija ovog slučaja je da su starice poznavale svog dželata, jer su ga pustile unutra. Istražuje se i da li je tačna informacija da su imale određenu svotu ušteđevine, jer je jedna od njih, navodno, prodala nekretninu. Sasvim je moguće da je zločin počinjen iz koristoljublja, iako nije bilo tragova premetačine. To može da ukaže i na činjenicu da je ubica znao gde je novac.

S druge strane postoji i teorija da je reč o zločinu iz strasti, a to se može zaključiti na osnovu mnogobrojnih povreda koje su uočene na telima sestara, javio je ranije Telegraf.

Rezultati veštačenja, koje je u toku, dovešće policiju do ubice, iako postoji određeni krug ljudi koji mogu da se dovedu u vezu sa zločinom. Nekoliko njih je i ispitano i policija ih drži „na oku“, dok ne stignu analize bioloških tragova.

Tagovi

Pročitajte još: