Od danas izmene javnog prevoza ovih linija sa Novog Beograda

Na delu od Ulice Džordža Vašingtona do Cetinjske, od dana do 31. oktobra doći će do promena u radu linija javnog prevoza, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Vozila sa linija 16, 27E, 35, 58 i 95 i minibus linije E6 u smeru ka Novom Beogradu i Železniku kretaće se Bulevarom despota Stefana, ulicama Džordža Vašingtona, Francuskom, Trg republike, Makedonskom, Dečanskom i dalje redovnim trasama, dok će u smeru ka Pančevačkom mostu saobraćati ulicama Dečanskom, Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona, Bulevarom despota Stefana i dalje redovnim trasama, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Vozila sa ovih linija će koristiti stajališta „Dušanova” i „Trg republike” (ispred „Dunav osiguranja”) na izmenjenom delu trasa u smeru ka Novom Beogradu i Železniku, dok će u smeru ka Pančevačkom mostu koristiti stajalište „Dušanova” na izmenjenom delu trase.

Vozila sa linija 32E i 43 će saobraćati skraćenim trasama do okretnice „Železnička stanica (Pančevački most)”.

Vozila sa noćnih linija 27N i 32N će saobraćati s terminusa „Trg republike” ka Mirijevu i Višnjici ulicama Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnim trasama.

Vozila sa noćne linije 101N će saobraćati s terminusa „Trg republike” u oba smera ulicama Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona, Bulevarom despota Stefana i dalje redovnom trasom.

U saopštenju se navodi da će tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Glavne ulice u Zemunu – faza 3A, od sutra do 8. oktobra doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Vozila sa linija 17 i 73 u smeru ka Batajnici saobraćaće trasama Aleksandra Dubčeka, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana i dalje redovnim trasama.

U smeru ka gradu kretaće se od Cara Dušana, Dobrovoljačke, Ugrinovačke, Vrtlarske, 22. oktobra, Aleksandra Dubčeka i dalje redovnim trasama.

Linija 45 kretaće se u smeru ka terminusu „Zemun (Novi grad) trasama: Tošin bunar – Ivićeva – Ugrinovačka i dalje redovnom trasom, a u smeru ka terminusu „Blok 44”: Ugrinovačka – Ivićeva – Tošin bunar i dalje redovnom trasom.

Autobus 83 saobraćaće u smeru ka terminusu „Zemun (Bačka)” trasama Aleksandra Dubčeka – 22. oktobra – Vrtlarska – Ugrinovačka i dalje redovnom trasom, a u smeru ka gradu: Ugrinovačka – Vrtlarska – 22. oktobra – Aleksandra Dubčeka i dalje redovnom trasom.

Na linijama 84, 704, 706 i 707 doći će do izmena trase u smeru ka Batajnici i to: Karađorđeva – Avijatičarski trg – 22. oktobra – Vrtlarska – Ugrinovačka – Novogradska – Cara Dušana i dalje redovnim trasama, dok će u smeru ka gradu vozila na ovim linijama saobraćati od Cara Dušana – Dobrovoljačka – Ugrinovačka – Vrtlarska – 22. oktobra –Avijatičarski trg – Karađorđeva i dalje redovnim trasama.

Linije 703, 705 i 706E u smeru ka Batajnici terminus „Kej oslobođenja” saobraćaće ulicama Marka Nikolića, Jovana Subotića, Stevana Markovića, Avijatičarski trg, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana i dalje redovnim trasama.

U smeru ka gradu saobraćaće od Cara Dušana, Dobrovoljačke, Ugrinovačke, Vrtlarske, 22. oktobra, Avijatičarskog trga, Stevana Markovića , Keja oslobođenja do terminusa „Kej oslobođenja”.

Takođe, kako se navodi u saopštenju, tokom izvođenja radova na pregledu i popravci trolejbuske kontaktne mreže u Paunovoj ulici, na delu između Crnotravske ulice i okretnice „Banjica 2”, od sutra od 1 sat do 1. oktobra, do 3.30 časova, doći će do promena u radu trolejbuskih linija 40 i 41, koje će se kretati skraćenim trasama do stare okretnice „Banjica” i nosiće oznake 40L i 41L.

Biće uspostavljena privremena autobuska linija 41A koja će saobraćati na trasi stara okretnica „Banjica” – „Banjica 2”.

Saobraćaj u Ulici Milana Rakića, na delu između ulica Cara Jovana Crnog i Batutove, od sutra od 20 časova do nedelje, 24. septembra do 8 časova, biće izmenjen na liniji 64, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Tokom trajanja radova doći će do zatvaranja Ulice Milana Rakića, od zone raskrsnice sa Batutovom ka Ulici cara Jovana Crnog.

U smeru ka Šumicama vozila na liniji 64 saobraćaće ulicama Batutovom, Bulevarom kralja Aleksandra, Mite Ružića, Budmanijevom i dalje redovno, dok će u smeru ka Zvezdari saobraćati ulicama Mlavskom, Milana Rakića, Deskaševom, Bulevarom kralja Aleksandra, Batutovom i dalje redovno.

Stajalište „Deskaševa”, za smer prema Zvezdari, privremeno se izmešta na oko 60 metara pre redovne pozicije u Ulici Milana Rakića, ispred kućnog broja 93 (pre raskrsnice sa Ulicom Jovana Đaje).

Na ostalim izmenjenim delovima trase vozila sa ove linije će koristiti sva postojeća stajališta, dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Pročitajte još: