Od danas u novobeogradskoj Blok galeriji izložba skulptura Dore Anđelković i Tamare Vukovljak

U novobeogradskoj Blok galeriji, JurijaGagarina 221, petak, 10. februara, s početkom u 19 časova, biće otvorena izložba skulptura, autorki Dore Anđelković i Tamare Vukovljak.

Dora Anđelković je diplomirani primenjeni vajar, trenutno na master studijama na Fakultetu primenjih umetnosti u Beogradu. Učestvovala je na više grupnih izložbi, u Pedagoškom muzeju, galeriji Politika i Manakovoj kući. Zajedno sa koleginicom Tamarom Vukovljak bila je jedan od pobednika na konkursu u okviru Mikser festivala „Black Box“ 2020. godine sa rešenjem „Spomenik za institut majke i dete“, kao i 2021. godine sa projektom pod nazivom „Čovek kao biće nade“ . Učestvovala je na Bijenalu crteža mladih u galeriji DKSG-a, kao i na grupnoj izložbi vajara u Velikoj galeriji SKC-a 2021. godine i 2022.godine. Bila je na razmeni u prvom semestru IV godine na Akademiji Likovnih Umijetnosti u Trebinju. Ima prvu samostalnu izložbu marta 2022. u Velikoj galeriji DKSG-a pod nazivom „Tri : Ono što jeste“. Izlaže u Muzeju Primenjene Umetnosti na diplomskoj izložbi „Diploma ’22“.

Tamara Vukovljak, trenutno apsolvent na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek Primenjeno vajarstvo.

2022 – diploma ULUPUDS-a za skulpturu u domenu primenjenog vajarstva, na završnoj izložbi „Diploma 2022“

2022 – izložba radova studenata završne godine diplomaca FPU „Diploma 2022” u Muzeju primenjene umetnosti, u Beogradu

2022 – grupna izložba odabranih radova Vajarskog odseka FPU, u Velikoj galeriji SKC, u Beogradu

2022 – samostalna izložba „Tri: Ono što jeste” u Velikoj galeriji DKSG Novi Beograd, u Beogradu

2021 – grupna izložba odabranih radova Vajarskog odseka FPU, u Velikoj galeriji SKC, u Beogradu

2021 – grupna izložba VII Bijenale akvarela malog formata u SC Novi Beograd, u Beogradu; izložba je gostovala u Muzeju Kozare u Prijedoru, Bosna i Hercegovina

2021 –zajedno sa koleginicom Dorom Anđelković,VIII mesto na međunarodnom umetničkom konkursu Blek Boks (Black box) na temu „Princip nade”, sa projektom pod nazivom „Čovek kao biće nade“ – nagrada: učestvovanje na trodnevnoj radionici Mikser festivala pod sloganom „Zagrljaj” i stvaranje umetničke instalacije u Beogradu

2020 –zajedno sa koleginicom Dorom Anđelković,III mesto na međunarodnom umetničkom konkursu Blek Boks (Black box) na temu „Spomenik”, sa rešenjem „Spomenik za Institut za majku i dete“ u Beogradu – nagrada: učestvovanje u dvodnevnoj radionici (Anti)spomenik i kreiranje zajedničke instalacije, u okviru eksperimentalnog izdanja Mikser festivala u Beogradu.

Izložba će biti otvorena do 22.februara 2023.g.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn