Odloženo suđenje optuženima za ubistvo na Novom Beogradu

Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva

U Višem sudu u Beogradu danas je za 9. jul odloženo suđenje petorici optuženih za učešće u ubistvu Bojana Mirkovića 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

Suđenje je odloženo jer su advokati odbrane tražili izuzeće predsednika suda, o čemu odluku treba da donese predsednik Apelacionog suda.

Advokati odbrane su na prethodnom sudjenju tražili izuzeće jednog od sudija porotnika, tvrdeći da se prisno pozdravio sa ocem oštećenog, međutim taj predlog je predsednik suda odbio, pa je danas zatraženo njegovo izuzeće.

Lazar Tejić je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, dok su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu njegov očuh Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kokoruš.

Tejić je optužen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva.

Sa slobode se brane Kokoruš, Kovačević i Nikčević.

Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje, da su Kokoruš, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio.

Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva.

„Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrduju umešanost svih okrivljenih“, istaklo je ranije tužilaštvo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Tagovi

Pročitajte još: