ODLUČENO ŠTA ĆE BITI SA STARIM SAVSKIM MOSTOM Ni kao kafić na Ušću, ni kao veza između Ade i Novog Beograda, evo gde se seli i kada

Sudbina Starog savskog mosta intrigira javost od prvog pominjanja da će biti srušen i zamenjen novim. Od tada, odnosno od maja 2017. godine do danas, čuli smo razne verzije šta će biti sa ovim mostom koji je nekako posebno prirastao za srce Beograđana, a od generalarnog gradskog urabaniste saznajemo koje rešenje je trenutno izvesno.

– Stari savski most biće izmešten u sekcijama na jednu lokaciju koja se nalazi uz Dunav na opštini Palilula – izjavio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić za jutarnje uživo uključenje koje emitujemo na našoj Fejsbuk stranici „Beograd na Blic“ i dodao da je ta lokacija u vlasništvu Grada Beograda.

Međutim, ni ovo nije definitivno rešenje, odnosno Savski most će na toj lokaciji čekati na konačnu odluku o njegovoj daljoj sudbini.

Kako je objasnio Stojčić, delovi mosta će ostati tamo dok se ozbiljno ne razmotre svi predlozi i ideje šta da se radi sa tom konstrukcijom, odnosno da li je iskoristiti za novu mostovsku konstrukciju ili je iskoristiti na neki drugi način za potrebe Grada Beograda.

– U svakom slučaju, most se naravno neće bacati, deponovaće se, radovi će početi naredne godine, i uklanjanje i izgradnja novog mosta, tako da pred nama su veoma intenzivne godine u smislu izgradnje mostovske infrastrukture – rekao je Stojčić.

Podsetimo, prvobitna ideja bila je da most bude premešten u Park Ušće te da se u sklopu njega nađu kafići i restorani, međutim od te ideje se odustalo.

Građani su imali priliku da se izjasne za jednu od dve opcije koje su ranije postojale: pobednička po kojoj bi most trebalo da se nađe upravo u Parku Ušće i druga da bude premešten između Ade Ciganlije i novobeogradskih blokova.

Kako je ova druga dobila manje glasova, odlučeno je da na toj lokaciji bude izgrađen novi pešačko-biciklistički most koji bi trebalo da poveže Blok 70 i Adu Ciganliju, a nacrti novog mosta već su predočeni javnosti.

Međutim, sada se pojavila i ova treća, najizvesnija varijanta, i to samo do odluke o končnoj sudbini najomiljenijeg mosta u prestonici.

Izvor: Blic

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn