Održan sastanak sa predstavnicima neformalnog naselja na Novom Beogradu

Predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan, razgovarao je juče sa predstavnicima naselja „Antena“ i obavestio ih o dinamici obavljanja radova na uklanjanju komunalnog otpada sa javnih površina koje se nalaze u neposrednoj blizini tog naselja.

Sastanku u Kabinetu predsednika opštine, prisustvovali su i Danilo Ćurčić i Marko Vasiljević, predstavnici Nevladine organizacije „Inicijativa za ekonomska i socijalna prava A 11“, kao i Aleksandra Petrović, predstavnica tima Ujedinjenih nacija zadužena za pitanja stanovanja Roma.

Bovan je istakao da je isključivo reč o čišćenju dela javne površine na Bežanijskoj kosi, koja je bila zatrpana otpadom, te da nijedna aktivnost koja se preduzima u okviru ovog projekta, nije usmerena ka bilo kakvom raseljavanju romskih porodica.

U cilju što kvalitetnije komunikacije sa predstavnicima romskih naselja, dogovoreno je da Gradska opština Novi Beograd formira radni tim koji će detaljno informisati predstavnike romskih naselja o dinamici budućih radova na teritoriji opštine Novi Beograd, kad je reč o uklanjanju komunalnog otpada u okolini neformalnih naselja obuhvaćenih ovom akcijom, kao i o aktivnostima koje imaju za cilj da se taj prostor, nakon uklanjanja otpada na odgovarajući način uredi.

Predsednik opštine je istakao da će se komunikacija intenzivirati i sa predstavnicima vladinih i nevladinih organizacija koje se bave romskim pitanjima, pre svega u cilju raspolaganja potpunim i istinitim informacijama vezanim za akciju uklanjanja komunalnog otpada, koja se trenutno sprovoditi na teritoriji opštine Novi Beograd.

Tagovi

Pročitajte još: