Održana druga runda pregovora investitora i stanara Bloka 37

Juče je održana druga runda pregovora između investitora i predstavnika stanara Bloka 37 u vezi mogućeg rešenja sa izgradnjom poslovnog objekta, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je istakao da dve suprotstavljene strane nisu uspele da postignu dogovor i „približe” stavove, tako da je sastanak prošao bez pomaka u pregovorima.

– Investitor je ponudio da smanji spratnost zgrade prema urbanističkom planu iz 2016. godine, što znači da bi zgrada imala za dve trećine manju kvadraturu, uz uslov da za razliku bude obeštećen od strane Grada Beograda. Građani su sa druge strane insistirali na rešenju koje podrazumeva da na predmetnoj parceli ne bude nikakve izgradnje komercijalne prirode već da ostane zelena površina – rekao je Vesić.

On je dodao da je zbog trenutne nemogućnosti da se postigne dogovor i jedne i druge zamolio da se danas uzdrže od bilo kakvih aktivnosti.

– To znači da investitor ne započinje radove, a da građani ne održavaju proteste. Nadam se da ćemo doći u situaciju da u razgovorima sa investitorom pronađem adekvatno rešenje koje bi zadovoljilo obe strane. Da li će se i kada to dogoditi, u ovom trenutku nije poznato. Dajem sve od sebe da pronađemo rešenje, da zaštitimo interese građana, ali i investitora. Mislim da je velika stvar što su protesti prekinuti i što se ništa ne dešava ni po pitanju izgradnje, ali i činjenica da smo seli za pregovarački sto – poručio je Vesić.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn