OGLASILA SE UPRAVA NOVOBEOGRADSKE ŠKOLE NAKON SASTANKA S POLICIJOM: Škola je bezbedna, deca mogu da se vrate na nastavu!

Učenici Osnovne škole „20. oktobar“ na Novom Beogradu od sutra se vraćaju na redovnu nastavu, odlučeno je na današnjem sastanku uprave ove škole i predstavnika policije!

Podsetimo, danas su đaci ove škole bili na onlajn nastavi i to zbog učestalih dojava o bombama u ovoj osmoletki, ali i pretećih pisama koja stižu. Od početka ovog meseca jedna smena izgubila je čak četiri dana nastave zbog lažnih dojava.

– Danas je u prostorijama škole održan hitan sastanak na kome su prisustvovali najviši predstavnici Policijske uprave grada Beograda, Uprave kriminalističke policije, Policijske stanice Novi Beograd 1, Policijske stanice Novi Beograd 2, Škosle uprave Beograd i Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu. Od predstavnika MUP-a dobili smo informacije o preduzetim pojačanim merama koje sprovode sve službe zadužene za zaštitu i održavanje bezbednosti. Slučaj lažnih pretnji preko pretećih mejlova rešava se po hitnom postupku i taj zadatak preuzele su najrelevantnije državne službe. Paralelno sa tim, od strane MUP-a pojačane su mere prevencije u školi i okolini škole koje realizuje povećan broj uniformisanih i neuniformisanih pripadnika MUP-a. Dogovoreni su postupci u različitim kriznim situacijama ovog tipa – navodi se u saopštenju ove osmoletke na čijem čelu je Branislav Nedeljković.

Uprava škole naglašava da je škole bezbedna.

– Imamo garancije da ne postoji realna opasnost po decu i zaposlene i da je škola bezbedna za sve koji učestvuju u obrazovnom procesu. Na sutrašnjem sastanku Saveta roditelja detaljnije ćemo razgovarati o nadoknadi časova. Zahvaljujem vam na razumevanju zbog ovakvog današnjeg dana u kome su predstavnici Ministarstva prosvete i MUP-a, kao i do sada pokazali visok stepen razumevanja problema i spremnosti da pomognu. Siguran sam da se svi zajedno radujemo sutrašnjem povratku naših učenika u školske klupe – zaključuje se.

Kurir.rs

Tagovi

Pročitajte još: