OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA POVODOM „FRISTAJLERA“: Po zakonu VLASNIK ovo mora da URADI 1 STVAR


Naglasili su da troškove vađenja i čuvanja potonule stvari snosi vlasnik


Vađenje splava „Fristajler„, koji je do pola potonuo u reku Savu u Beogradu, u obavezi je vlasnika prema Zakonu o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, rečeno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako su iz tog ministarstva naveli za današnju Politiku, odobrenje za vađenje splava mora da izda lučka kapetanija, koju vlasnik mora da obavesti o početku radova, prekidu, nastavljanju ili napuštanju radova na vađenju potonulog splava.

Objasnili su da, ako splav predstavlja opasnost ili smetnju po plovidbu, ili opasnost od zagađenja, a vlasnik ne namerava da vadi potonulu stvar, vađenje vrši Direkcija za vodne puteve, odnosno ovlašćeno pravno lice za tehničko održavanje državnih vodnih puteva.

Iz ministarstva su dodali da se smatra da vlasnik ne namerava da vadi potonuli objekat ako u roku od 15 dana od potonuća ne dostavi izjavnu nameru da vadi taj objekat, ili ukoliko 15 dana od dobijanja odobrenja ne započne vađenje.

Naglasili su da troškove vađenja i čuvanja potonule stvari snosi vlasnik.

Splav „Fristajler“, potonuo je do pola u reku Savu u Beogradu, u novogodišnjoj noći, jer je, prema nekim informacijama, na njemu bilo oko 600 osoba iako je imao dozvolu za 220. Niko nije teže povređen tom prilikom.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn