Oglasilo se tužilaštvo o incidentu na Novom Beogradu: Ovo su dosad poznate činjenice

Treće Osnovno javno tužilaštvo u Beogradu se oglasilo u vezi sa incidentom koji se desio u veče 5. jula, na Savi.

Podsetimo, teretni brod je tada udario u čamac, i tom prilikom su u vodu upale tri osobe iz čamca.

Na nesreću, telo jedne osobe je pronađeno u ranim jutarnjim časovima u subotu, za jednim muškarcem se još uvek traga, a jedna osoba je posle nesreće isplivala na obalu.

Prenosimo ovo saopštenje:

„Nakon prijave da se dana 05.07.2024. godine u večernjim časovima dogodila plovidbena nezgoda na levoj obali reke Save javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je zajedno sa policijskim službenicima PI za bezbednost na rekama Beograd i PU za grad Beograd UKP osmog odeljenja obavio uviđaj lica mesta.

Na osnovu do sada utvrđenih činjenica do nezgode je došlo kada je teretni brod na kojem su se nalazila tri lica udario u čamac u kojem su se takođe nalazila tri lica.

Javni tužilac je, u cilju pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja i eventualne odgovornosti nekog lica za plovidbenu nezgodu, naložio inspektorima Odeljenja za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i inspektorima Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti i da javnom tužiocu dostave izveštaj radi utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Javni tužilac je takođe naložio policijskim službenicima PI za bezbednost na rekama da uzmu izjave od svih učesnika, od očevidaca, da sačine fotodokumentaciju i obezbede mesto događaja, kao i da se teretni brod isključi iz vodenog saobraćaja i da se uparkira u pristan.

Nakon dostavljanja izveštaja sa svim dokazima, javni tužilac će doneti naredbu za veštačenje i preduzeti sve zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti.“

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: