OPREZ, ČUVAJTE LJUBIMCE! Masovno bacanje otrova po Novom Beogradu!

UPOZORENJA da se otrovi za pse masovno bacaju po gradu kruže društvenim mrežama. Iz udruženja BETA (Better Empathy Towards Animals) ističu da su im u toku marta stalno javljali gde je bačen otrov u Beogradu.

– Najviše se dešavalo na Novom Beogradu, ceo potez od blokova do Bežanijske kose, kao i na Vračaru. I dalje to traje… – istakli su iz ovog Udruženja.

I u Fejsbuk grupi „Izgubljeni i nađeni psi u Beogradu“ napisano je da vlasnici povedu računa ukoliko svoje kućne ljubimce šetaju ulicama Novog Beograda.

Naime, kako se navodi, u pojedinim blokovima, bačen je otrov, a već je nekoliko pasa otrovano.

– Bačen otrov u blokovima 61, 62, 63, 64, 70 i 45 na Novom Beogradu, Boža vlasnički pas i još pet pasa otrovano, blok 64 posebno, ne puštajte pse bez povoca – navodi se u Fejsbuk objavi.

Vlasnički pas Boža povraćao je krv.

– Imao je i krvav proliv. Veterinar je posumnjao da je u pitanju otrov kreozan jer je Boža imao pucanje kapilara u digestivnom traktu. Kako mi je objašnjeno, nijedna bakterija ni virus, to ne mogu tako brzo da urade – objasnila je za Božina vlasnica.

Iz Javnog komunalnog preduzeća „Veterina Beograd“ kazali su da su početkom februara imali oko osam prijava za sumnju da su kučići u Kovilovu i Sremčici otrovani, a da u martu takvih prijava nije bilo.

Psi u agoniji, umirali za pola sata

U prigradskom naselju Sremčica u Beogradu smrt nekoliko pasa uznemirila je stanovnike. Šest pasa nastradalo je u mukama naočigled ljudi. Veruju da su otrovani.

Ovaj stravični događaj desio se početkom februara ove godine.

Kako je tada kazala Jovana Mitrović iz Udruženja Alfa, veterinar je potvrdio njihove slutnje. Međutim, poslali su tela uginulih životinja i na obdukciju, kao bi dobili što preciznije informacije.

Kazala nam je i da su se neprilike desile u periodu od 4. do 6. februara, te da je u svakom danu stradalo po dva psa.

– Tri dana trovana su dva po dva. To su bili psi ispred zgrade. Nisu ulični, već namireni, vakcinisani, sterilisani, mirni. Neko voli, neko ne voli, to je tako funkcionisalo kao i svuda u Beogradu, dok neki manijak nije to uradio. A mogao je samo da pozove šintere. Postoje humani načini, a ne da u agoniji umiru – kazala je ranije navodeći da su se psi kočili i umirali za pola sata.

Izvor: Novosti

Tagovi

Pročitajte još: