(FOTO) OPŠTINA NOVI BEOGRAD PODRŽALA INICIJATIVU: Da škole budu dostupnije osobama s invaliditetom

Predsednik gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan, podržao je inicijativu Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) da se Osnovnoj školi „Ratko Mitraović“ na Novom Beogradu pomogne u realizaciji projekta kojim bi se obezbedila puna dostupnost te škole za osobe sa telesnim oštećenjima i osoba sa invaliditetom u kolicima.

Tokom sastanka održanog 31. januara, u kabinetu predsednika opštine Novi Beograd, predsednica NOOIS Ivanka Jovanović istakla je da to udruženje sarađuje sa nadležnim sekretarijatima i ministarstvima u Vladi Republike Srbije, da je već učestvovalo u sličnim projektima, ali da bi škola „Ratko Mitrović“ na Novom Beogradu, koja već ima pristupnu rampu, renoviranjem toaleta i ugradnjom lifta za osobe u kolicima, bila prva škola u Beogradu, potpuno prilagođena osobama u kolicima.

Time bi kako je rekla, đaci sa invaliditetom mogli da koriste kabinete na spratu, a roditeljima bi bila olakšana briga, jer deca u kolicima tokom dužeg boravka u školi ne mogu da zadovolje osnovne fiziološke potrebe.

Opštinski centar za brigu o starima, deci i osobama s invaliditetom „Novi Beograd“ i NOOIS su prošle godine potpisali protokol o saradnji koji predviđa realizaciju zajedničkih aktivnosti na terirotiji opštine.

Sastanku kod predsenika Bovana prisustvavala je i direktorka tog Centra, Milka Milovanović Minić.

Tagovi

Pročitajte još: