(FOTO) OPŠTINA NOVI BEOGRAD PODRŽALA INICIJATIVU: Da škole budu dostupnije osobama s invaliditetom

Predsednik gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan, podržao je inicijativu Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) da se Osnovnoj školi „Ratko Mitraović“ na Novom Beogradu pomogne u realizaciji projekta kojim bi se obezbedila puna dostupnost te škole za osobe sa telesnim oštećenjima i osoba sa invaliditetom u kolicima.

Tokom sastanka održanog 31. januara, u kabinetu predsednika opštine Novi Beograd, predsednica NOOIS Ivanka Jovanović istakla je da to udruženje sarađuje sa nadležnim sekretarijatima i ministarstvima u Vladi Republike Srbije, da je već učestvovalo u sličnim projektima, ali da bi škola „Ratko Mitrović“ na Novom Beogradu, koja već ima pristupnu rampu, renoviranjem toaleta i ugradnjom lifta za osobe u kolicima, bila prva škola u Beogradu, potpuno prilagođena osobama u kolicima.

Time bi kako je rekla, đaci sa invaliditetom mogli da koriste kabinete na spratu, a roditeljima bi bila olakšana briga, jer deca u kolicima tokom dužeg boravka u školi ne mogu da zadovolje osnovne fiziološke potrebe.

Opštinski centar za brigu o starima, deci i osobama s invaliditetom „Novi Beograd“ i NOOIS su prošle godine potpisali protokol o saradnji koji predviđa realizaciju zajedničkih aktivnosti na terirotiji opštine.

Sastanku kod predsenika Bovana prisustvavala je i direktorka tog Centra, Milka Milovanović Minić.

Tagovi

Pročitajte još:

google sites unblocked funny shooter 2 unblocked yohoho paper.io unblocked unblocked games drive mad unblocked unblocked games at the school github.io unblocked unblocked io games
Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn