Opština Novi Beograd poziva sugrađane na prvu porodičnu biciklijadu

Gradska opština Novi Beograd, 7. maja, organizuje „Novobeogradsku porodičnu biciklijadu“ i poziva sugrađane kao i goste iz drugih opština na druženje i vožnju bicikla, u Parku Ušće kod spomenika „Večna vatra“, od 11 do 14 časova,

Pored afirmacije porodčnog okupljanja i zdravog stila života, Novi Beograd ovom manifestacijom želi da doprinese da najmlađi sugrađani uz pomoć stručnjaka i svojih roditelja, savladaju veštinu upravljanja biciklom i nauče kako da bezbedno učestvuju u saobraćaju.

Pre početka tročasovnog atraktivnog programa, već od 10 časova, posetiocima će biti dostupan besplatan laki servis bicikla, štelovanje kočnica i menjača i zamena sitnog potrošnog materijala.

Zvanično otvaranje manifestacije je u 11 časova.

Od 11.10 do 11.30, predviđena je demonstracija vožnje na valjcima i trenažerima, sa mogućnošću testiranja i obuke dece za vožnju bicikla.

Predstava „Mala škola saobraćaja“, na programu je od 11.30 do 12 časova,

Trke guralica, BMH akrobacije i takmičenja na trenažerima su od 12 do 12.45, a „puž takmičenje“ od 12.45 do 13 sati.

Od 13 do 13.30, biće prikazana predstava „Pažljivko“, a zatim će svi učesnici biti pozvani na zajedničku vožnju biciklima.

Nagrade za najspretnije na poligonu, biće dodeljene u terminu od 13.50 do 14 sati.

Ideja organizatora je da „Novobeogradska biciklijada“ koja se ove godine organizue prvi put, zaživi kao manifestacija koja će promovisati porodične vrednosti, radost okupljanja i druženja dece i roditelja.

U Beogradu će tokom maja biti organizovano više manifestacija posvećenih porodici, a 15. maja obeležava se i Svetski dan porodice.

Prijatelji prve „Novobeogradske porodične biciklijade“ su Agencija za bezbednost u saobraćaju, Biciklistički savez Beograda i Sportsko udruženja Tour de Fun.

Tagovi

Pročitajte još: