Optuženi Jermeni zbog tri krađe na Novom Beogradu: Obijali stanove, odneli oko 700.000 dinara

Tužilaštvo je predložilo da se osude na kaznu zatvora od tri godine

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu juče je podnelo optužni predlog protiv dva državljana Jermenije V.A. (38) i H.K. (38) zbog sumnje da su kao saizvršioci izvršili produženo krivično delo teška krađa, kao i krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, koji su navedeni okrivljeni izvršili u saizvršilaštvu sa trećeokrivljenim A.B. (40), takođe iz Jermenije. Okrivljenima V.A. i H.K. se stavlja na teret da su tokom meseca februara 2024. godine provalili u tri stana na Novom Beogradu uz pomoć podešenih ključa i odgovarajućih alu-folija i na taj način pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 700.000 dinara.

Policijski službenici su, prilikom pretresa stana u kojem su boravili navedeni okrivljeni pronašli opojnu drogu kanabis i opremu za provaljivanje stanova.

S obzirom da je jedna od oštećenih videla okrivljene V.A. i H.K. u hodniku zgrade, neposredno pre izvršenja krivičnog dela, izvršeno je prepoznavanje okrivljenih od strane oštećene, kao i DNK veštačenje.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljene oglasi krivim i da V.A. i H.K. osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od po 3 godine, a A.B. na kaznu zatvora u trajanju od 4 meseca, te da im izrekne meru bezbednosti proterivanje stranca u trajanju od po 10 godina i da prema okrivljenima produži pritvor zbog postojanja opasnosti od bekstva i da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo.

Tagovi

Pročitajte još: