Osuđen sestrić Veljka Belivuka: Dobio 10 godina za ubistvo na Novom Beogradu. Raširio ruke da ga zagrli, pa ga ubo nožem u srce

U završnoj rečipunomoćnik porodice ubijenog istakla je da je odbrana okrivljenog u najmanju ruku sramna.

Odlukom Višeg suda u Beogradu Damir Ibrahimivić, sestrić vođe zloglasne kriminalne grupe Velljka Belivuka, osuđen je danas na 10 godina zatvora za ubistvo druga Ivana Trifunovića u naselju Doktor Ivan Ribar pre dve godine.

U završnim rečima punomoćnik porodice ubijenog advokat Slavka Babić je istakla da je odbrana okrivljenog u najmanju ruku sramna.

– Porodica je očekivala da će se okrivljeni pokajati i razrešiti motiv ubistva. Kao advokat smatram da je tužilaštvo trebalo da stavi na teret okrivljenom krivično delo teško ubistvo jer je očigledno da je okrivljeni na svirep i podmukao način ubio svog najboljeg prijatelja sa kojim se družio od vrtića. Okrivljeni je iskoristio naivnost najboljeg druga koji mu je te noći prilazio raširenih ruku kao dotadašnjem prijatelju i zabio mu nož u srce. Za gubitak sina i brata nijedna presuda ne može da bude satisfakcija – rekla je Slavka Babić.

Branilac Ibrahimovića, advokat Miloš Malidžan, zatražio je u završnoj reči oslobađajuću presudu za svog klijenta.

Naveo je da okrivljeni nije imao nikakav motiv da ubije svog najboljeg druga, kao i da je video osobu koja se nalazila pored Trifunovića u momentu kada im je on prilazio.

Malidžan je istakao da je predmet za koji tužilaštvo tvrdi da je nož u rukama okrivljenog zapravo ključ ili olovka. On je na kraju rekao da tužilaštvo nije dostavilo nijedan dokaz da je Ibrahimović učinio ovo teško krivično delo.

Ibrahimović se tereti da je u januaru 2020. godine, posle žurke za doček Srpske nove godine nasred ulice zario nož u srce svom najboljem drugu, a posle toga mu govorio „da izdrži“ na putu do bolnice.

Tragedija se dogodila samo nekoliko stotina metara od stana na Novom Beogradu, u kome je ubijeni živeo sa porodicom.

Tagovi

Pročitajte još: