Otimao decu iz doma, terao da prose, dečaka ostavio golog u fontani na Novom Beogradu: Ovo je njegova presuda

Drugi osnovni sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu.

T. Ž. oglašen je krivim za dva krivična dela Oduzimanje maloletnog lica i i zbog krivičnog dela Neovlašćeno držanje opojnih droga.

Drugi osnovni sud u Beogradu izrekao mu je jedinstvenu kaznu od 2 godine i 8 meseci.

Okrivljenom T.Ž. je optužnicom Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu stavljeno na teret da je u dužem vremenskom periodu zajedno sa okrivljenom S.J., po prethodnom dogovoru (a za koju se vodi odvojeni postupak), u više navrata otimali maloletnu decu iako su ista bila poverena na čuvanje ustanovi RJ Dom “Moša Pijade“, jer je okrivljeni potpuno lišen roditeljskog prava, te su maloletnu decu koja su bežala iz navedenog doma, protivpravno zadržavali i vodili sa sobom u prošnju po različitim lokacijama u Beogradu, nakon čega su maloletna deca sav novac predavala okrivljenom T.Ž.

Deci je teže ugroženo zdravlje, vaspitanje i školovanje maloletnih lica, dok je prilikom poslednje prošnje okrivljeni sa maloletnom decom pronađen u blizini TC “Fontana“, a kada je prethodno prijavljen da se nag kupa u fontani.

Podsetimo, dečak bez odeće nađen je u fonatni u junu prošle godine.

Prema rečima radnika obezbeđenja koji je pozvao policiju kada je radnica iz prodavnice videla dečaka, mališan (7) je samo plakao i sedeo sklupčan.

 

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: