OTKRIVENO ŠTA JE UBICA RADIO PRE ULASKA U KAFIĆ: Izrešetao vlasnika, pa pobegao u ovom pravcu na Novom Beogradu

Nakon nešto manje od nedelju dana, muškarac koji je 28. aprila na Novom Beogradu ubio vlasnika kafića još nije pronađen i identifikovan.

Za ubicom koji je 28. aprila usmrtio Luku Žižića (37), vlasnika kafića Ritual u bloku 44, se i dalje traga, a kako prenosi Blic, počinilac se nakon zločina uputio u pravcu reke Save.

Kako objašnjavaju Lukini poznanici i radnici za Blic, ništa nije nagoveštavalo da će se, nešto nakon 7 sati uveče, dogoditi stravičan zločin u njihovom kraju, i da će žrtva biti njihov komšija, ali su načuli da je ubica kružio oko okolnih zgrada i opipavao teren.

Ubica je pre samog zločina nekoliko puta kružio oko ovih zgrada. Verovatno je „ispitivao teren“. Nakon što se prošetao po bloku, ušetao je u lokal, potražio da ode do toaleta, a kada je iz njega izašao, razvoj događa je svima dobro poznat. Nakon što je usmrtio Luku, ubicu su Žižićev brat i još neki ljudi napali, bacili na pod, skunuli mu masku i kačket, međutim, ubica je uspeo da se izvuče i pobegne“, objašnjavaju oni.

Kako dalje govore, ubica je nakon počinjenog zločina potrčao među prolaze koji se u zgradi ubistva nalaze, tom prilikom ostavio tragove krvi za sobom, a potom, brzo otišao do električnog trotineta, koji je, kako objašnjavaju, već unapred pripremio u obližnjem žbunju, te se, kako kažu, uputio u pravcu reke Save, od kada mu se gubi svaki trag.

Dodaju takođe da su u strahu, ali da se nadaju da će ubica biti uhvaćen.

„Nije nam svejedno, ali se trudimo da nastavimo dalje sa svojim životom. Ja ovde radim i nikada nisam osetila ugroženost. Nadam se da ću ubica uskoro biti pronađen“, ističu meštani.

Podsetimo, prošle nedelje u četvrtak, ubica je ušao u kafić „Ritual“ gde je Luka Žižić sedeo sa prijateljima i bratom. Zamolio ih je da ode do toaleta, gde se kratko zadržao, i iz kog je ubrzo izašao sa pištoljem u ruci i prišao Luki, te mu ispalio metke u glavu i grudi, nakon čega je mladić podlegao ranama.

U nameri da zadrže ubicu, brat ubijenog i njegovi prijatelji skočili su na napadača, oborili ga na zemlju i počeli da ga tuku, međutim, nakon što je Lukin brat uzeo nož, pustili su napadača, što je on iskoristio, te je odmah pobegao. Lekari Hitne pomoći pri dolasku na mesto zločina mogli su samo da konstatuju smrt u 19 sati i 43 minuta.

Ubica je nakon zločina ostavio svoj DNK-a trag i radi se na utvrđivanju njegovog identiteta, piše Blic.

(MONDO)

Tagovi

Pročitajte još: