OVA NOVOBEOGRADSKA ŠKOLA VEĆ NEDELJAMA DOBIJA ANONIMNE DOJAVE O BOMBI

Osnovna škola „20. oktobar“ na Novom Beogradu je već oko dve nedelje suočena s gotovo svakodnevnim anonimnim dojavama o postavljenom eksplozivu. Nastava u najvećoj osnovnoj školi u Beogradu je usled pretnji bombom s nepoznate adrese u više navrata bila obustavljena.
Danas tokom prepodneva učenici su poslati kućama nakon prvog anonimnog poziva, nakon čega je policija pregledala školski prostor. Na početku druge smene stigla je nova dojava, zbog čega je otkazana nastava i za učenike popodnevne smene.
Škola je, prema rečima njenog direktora Branislava Nedeljkovića, i tokom jesenjeg raspusta dobila mejl s pretećom porukom, pa je u ponedeljak, pre početka nastave kontradiverziona ekipa MUP-a obavila pregled školskih prostorija i dvorišta.

„Budući da je u poslednjih desetak dana bilo pretnji koje se odnose isključivo na našu školu, uputili smo zahtev Policijskoj stanici Novi Beograd za dodatnu proveru bezbednosti i pojačani nadzor. Od jutros je u školi pojačano prisustvo pripadnika MUP-a. Rečeno nam je da se intezivno radi na ovom slučaju, pa se nadamo da će uskoro sve biti rešeno“, naveo je Anđelković u dopisu upućenom roditeljima učenika škole.

Škola je uputila i dopis Ministarstvu obrazovanja za hitno rešavanje ovog slučaja.

Tagovi

Pročitajte još: