(FOTO) OVA PIJACA NA NOVOM BEOGRADU IMA POTPUNO NOVI IZGLED: Sveža hrana u klimatizovanom prostoru, nove tezge i obezbeđen parking

Pijaca „Stari Merkator“ sad može da stane rame uz rame sa starijim „pazarima“, a ima i čime da se pohvali. Uslovi prodaje su radikalno poboljšani zahvaljujući potpunoj revitalizaciji celog prostora.

Nigde nema takvog voća i povrća kao na zelenoj pijaci! Hrana koja stiže na beogradske tezge najviše je vremena provela sazrevajući u voćnjaku ili leji, a najmanje po skladištima ili teretnjacima sa dalekih destinacija. Tu su mirisi i ukusi kakve svi vole, a i mogućnost da se proba – da li je jagoda baš slatka, da li je trešnja još čvrsta? Zato Beograđani vole svoje pijace, a s ponosom pozivaju i goste da se prošetaju Kalenićem, „Bajlonijem“ ili popularnim „Zelenjakom“.

Podsetimo, pijaca je otvorena još 1972. godine, a izgrađena je u okviru velikog trgovinskog kompleksa, u samom centru opštine Novi Beograd. Sada su na njoj potpuno nova krovna i podna obloga, kao i ventilacija, a na svim ulazima su nova, automatska vrata. Postavljene su nove vodovodne i kanalizacione cevi, ugrađena je nova spoljna stolarija i okrečeni svi zidovi unutar pijačnog dela.

U galeriji fotografija možete da pogledate kako pijaca „Stari Merkator“ izgleda danas, nakon uređenja.

U vreme velikih letnjih žega, pijaca „Stari Merkator“ je pravo utočište i za prodavce i za kupce, jer je čitava klimatizovana. Zahvaljujući tome, domaće visokokvalitetno voće, povrće, mlečni proizvodi, kore za pitu, jaja, meso i riba ostaju duže sveži, a higijenske uslove je još lakše održati na maksimumu. Modernizacija je tako donela ono najbolje proizvođačima i kupcima – pijaca je opremljena sa 144 tezge i 20 rashladnih vitrina, a sređeni su i lokali koji se nalaze unutar pijace. Uređen je i poseban deo za cvetnu pijacu gde potrošači, uz redovnu nabavku, mogu da pazare i saksijsko i rezano cveće, kao i sadnice, a u zimskom periodu i jelke.

JKP „Beogradske pijace“ je završilo revitalizaciju pijace „Stari Merkator“ krajem 2022. godine. U saradnji sa gradskom opštinom Novi Beograd, javnim preduzećima „Beograd put“ i „Zelenilo Beograd“ uredilo je i prostor duž tržnog centra „Stari Merkator“. Asfaltirana je celokupna pešačka staza i postavljena pijačna oprema sa 70 novih bokseva, umesto starih tezgi gde su Novobeograđani navikli da kupuju raznu robu široke potrošnje. Radi što veće bezbednosti, između dela zelene i javne saobraćajne površine na kojoj su boksevi, postavljena je nova zaštitna ograda, a sve je pod video nadzorom.

Duh beogradskih pijaca koji čine čarobne boje svežeg voća i povrća, mirisi plodova tek ubranih u baštama i voćnjacima i čar sitnog cenjkanja koje nas vraća u prošlost, spojeni su na pijaci „Stari Merkator“ sa svim dobrobitima modernog doba – kupovine u klimatizovanom i besprekorno čistom prostoru.

Pijaca radi tokom cele nedelje, a ne samo vikendom, pa je jedno od glavnih mesta za snabdevanje svih Novobeograđana. Na njihovo zadovoljstvo, uskoro će biti rekonstruisan i suterenski deo, gde je u izgradnji garaža sa više od 50 parking-mesta, uz rezervisana posebna mesta za osobe sa invaliditetom. Do pijace će kupci moći da se popnu liftom ili kružnom rampom, čime će komfor kupovine biti upotpunjen.

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn