OVAJ DEO NOVOG BEOGRADA ĆE EKSPLODIRATI ZBOG EXPA 2027: Ne kupuju se samo stanovi, već i ovo – na svaki uloženi evro vraća se 2,5!

Potražnja za nekretninama u Surčinu i delovima Novog Beograda raste zahvaljujući EXPO 2027, Nacionalnom stadionu, i blizini aerodroma. Cene stanova u Surčinu su se udvostručile, a investitori se takmiče za zemljište. Rastu i naselja poput Borče, Krnjače, i Železnika zbog bolje infrastrukture.

Najava svetske izložbe EXPO 2027 i izgradnje Nacionalnog stadiona, kao i blizina aerodoma koji se ubrzano proširuje i modernizuje, u velikoj meri uticali su na povećanje interesovanja kupaca nekretnina za Surčin, ali i za delove Novog Beograda koji se naslanjaju na ovu, najmlađu beogradsku opštinu. Cene nekretnina u Surčinu porasle su duplo u odnosu na period od pre par godina kada se kvadrat kupovao za svega 800 do najviše 1.000 evra, dok je trenutna cena oko 2.000 evra.

Investitori su vrlo zainteresovani za ovu lokaciju. Imaju velika očekivanja u pogledu zarade, pa se zato sve više i ulažu. Potražnja za građevinskim zemljištem je značajno porasla i to ne samo za izgradnju stambenih objekata, već se pored auto-puta, u Šimanovcima i Dobanovcima, dosta traže i parcele za izgradnju industrijskih objekta. Istina je da su cene po aru u porastu, ali, ista tako, obaveze koje slede nakon kupovine, poput opremanja građevinskog zemljišta, isplaćivanja javno komunalnih preduzeća i naknada Građevinskoj direkciji, još uvek su značajno niže u odnosu na neke bolje lokacije i centralne delove grada.

Potražnja za stanovima u Surčinu, ali i njihova cena u stalnom su porastu rastu. Računica je da se na svaki uloženi evro trenutno može zaraditi 2, ili 2,5 evra pa se investitori prosto grabe za lokacije. Cene variraju i zavise uglavnom od toga da li se zemljište nalazi bliže Ledinama, odnosno Novom Beogradu ili je u blizini centralnog surčinskog puta ili auta-puta.

Kupovina nekretnine u Surčinu ima niz prednosti u odnosu na neke druge beogradske lokacije. Pre svega blizina grada, odnosno odlična saobraćajna povezanost koja znači da se nalazite relativno blizu svih glavnih atrakcija, komercijalnih centara, poslovnih zona i kulturnih dešavanja. Zatim prirodne lepote koje sve veći broj kupaca stavlja visoko na listu prioriteta i koje su naročito privlačne onima koji žele da uživaju u reci, šumi, širini i vole mirniji i „sporiji“ način života, a opet žele da budu blizu grada.

Naročito je prepoznato bogatstvo Bojčinske šume u čijoj lepoti su uživali još Karađorđevići koji su je često posećivali prilikom izleta iz Beograda. U pitanju je prostor od čak 700 hektara šume, koju „Srbijašume“ odlično održavaju.

 

biznis.kurir.rs

Tagovi

Pročitajte još: