OVAJ deo Novog Beograda DOBIJA 794 PARKING MESTA

BLOK 23 do 10. decembra dobiće 794 zonirana parking-mesta, koja će biti rezervisana za građane koji žive u ovom kraju prestonice. Ovo je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je juče obišao ovaj i Blok 19A, i istakao da će prazni lokali u vlasništvu Vojske Srbije biti pretvoreni u klub za seniore, kao što je to slučaj u Bloku 24.

Sugrađani su istakli problem nedostatka dečjih igrališta, a zamenik gradonačelnika obećao je da će biti urađena i rekonstrukcija stepeništa koje su u lošem stanju i decenijama ih niko nije održavao.

– Razgovarali smo o uređenju unutarblokovskih površina, koje su do pre dve godine bile van bilo čije nadležnosti – rekao je Vesić. – To smo rešili preko novog Zakona o glavnom gradu, kao i kroz Statut grada. Uskoro će Blok 23 dobiti tri igrališta. Reč je o dva manja igrališta u ovoj godini i veliko igralište, „Raketa“, naredne godine. Govorili smo i o tome kako da poboljšamo javnu rasvetu, kao i o zameni đubrijera, kako ih nesavesni građani ne bi koristili umesto kontejnera. Biće zamenjen i određeni broj klupa.

Izvor: Novosti

Tagovi

Pročitajte još: