Ovako su žandarm, potrčko i student opljačkali biznismena na Novom Beogradu: Pozajmio ogromnu sumu, a oni mu je oteli

Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je tražilo pritvor.

Žandarm Marko K. (23) i student Miloš J. (24), 10. oktobra ove godine sačekali su biznismena D.J. (61) na ulazu u zgradu na Novom Beogradu, i iz njegove ruke otrgli 100.000 evra koje je nosio u papirnoj kesi. U kolima „krajsler“ čekao ih je treći „član“ potrčko Alen N. (39)

Uhapšeni su, u utorak, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Nesrećnog čoveka poprskali su biber spejom, pa ga pretukli.

Kako saznajemo, opljačkani biznismen je tog dana od kineskog državljanina pozajmio 100.000 evra.

Slučaj je odmah prijavio policiji, ali da li iz straha ili nekog drugog razloga inspektorima je rekao da je sve izmislio.

Saslušanje

U Višem javnom tužilašvu u Beogradu juče su saslušani su Marko K., Miloš J. i Alen N. zbog sumnje da su 10. oktobra ove godine na Novom Beogradu od D.J. upotrebom sile oduzeli 100.000 evra.

Osumnjičeni Alan N. je detaljno izneo svoju odbranu, dok je Miloš J. negirao izvršenje krivičnog dela. Miloš K, inače policijski službenik, na saslušanju se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Sumnja se da su Marko K. i Miloš J, po uputstvima koja su dobili od Alana N. 10. oktobra 2023. godine oko 11 sati na Novom Beogradu sačekali da oštećeni uđe u zgradu u kojoj stanuje pa su mu obojica prišli i najpre ga onesposobili upotrebom biber spreja koji su mu poprskali u predeo očiju i lica, a potom su mu iz ruke istrgli kesu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 100.000 evra.

Osumnjičeni su krenuli da beže, a oštećeni je pokušao da zaustavi jednog od njih tako što ga je povukao za trenerku, ali ga je on udario pesnicom u glavu, nakon čega su obojica pobegla, ka mestu gde ih je čekao Alan N. u vozilu marke “krajsler”. Pošto su se udaljili novac su naknadno podelili između sebe, a deo novca je pronađen i uz potvrdu oduzet od Alena N.

Oštećeni je prethodno pomenuti novac koji se nalazio u papirnoj kesi uzeo od jednog kineskog državljanina.

(Telegraf.rs)

Tagovi

Pročitajte još: