Ozelenjen još jedan segment u Bulevaru Mihajla Pupina

JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd završilo je uređenje srednje razdelne trake na saobraćajnici u ulici Bulevar Mihajla Pupina na Novom Beogradu. Deo koji je uređen obuhvata potez od kružnog toka ka Bulevaru umetnosti.

Na zaštitnu metalnu ogradu su postavljene saksije sa biljkama različitih vrsta, čime je postignuta dinamika vertikalnog ozelenjavanja. Zasađene su ukrasne perene, viola i berberis. Ovakvom kombinacijom biljaka sa cvetovima i listovima raznih boja i oblika, daće teksturu i kolorit zaštitnoj ogradi na razdelnoj traci ove prometne saobraćajnice.

Na ukupnoj dužini zaštitne ograde koja je ozelenjena raspoređeno je ukupno 1644 saksije sa cvećem.

Ovaj svojevrsni „zeleni zid“ sada krasi veći deo ulice Bulevar Mihaila Pupina i doprineće lepšem izgledu okruženja i same saobraćajnice, smanjenju buke, apsorbovaće zagađujuće materije iz vazduha koje potiču od velikog broja automobila i povećaće bezbednost saobraćaja.

JKP „Zelenilo-Beograd“ nastoji da ovakvim i sličnim inovativnim i savremenim rešenjima, poboljša kvalitet života u prestonici i doprinese lepšem izgledu kako slobodnih zelenih površina, tako i površina uz prometne bulevare i saobraćajnice. Na ovaj način će vozačima, putnicima u gradskom prevozu i pešacima biti ulepšana svakodnevnica i putovanje kroz užurbanu Beogradsku vrevu.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn