“Pakleni“ raspored na Jadranu, Novi Beograd napada trofej

Pomoćni trener vaterpolista Novog Beograda Đorđe Filipović rekao je danas da će predstojeći turnir Jadranske lige biti zahtevan, ali i da je cilj osvajanje prvog mesta.

„Turnir će biti veoma zahtevan, zbog izuzetno zgusnutog rasporeda mečeva. Odigraćemo šest utakmica u samo pet dana. Međutim, raspored je isti za sve i na to ćemo morati da se adaptiramo, ali mislim da smo se dobro priprelimili za izazove koji nas očekuju“, rekao je Filipović, preneo je klub.

Novi Beograd je domaćin Grupe A, od 24. do 28. novembra, a grupu čine još Partizan, Šabac, Jug iz Dubrovnika, zagrebačka Mladost, Budva i Jadran iz Herceg Novog.

Grupa B igra se u istom periodu u Splitu, domaćini će biti Jadran i Mornar, a nastupaju i Radnički iz Kragujevca, Crvena zvezda, kotorski Primorac i Solaris iz Šibenika.

Filipović je dodao da su „ambicije kluba jasne još od početka sezone, a to je osvajanje prvog mesta“.

„Ali, idemo postepeno, utakmicu po utakmicu. Ono što treba naglasiti je da Partizan, Jadran iz Herceg Novog i dubrovački Jug po kvalitetu malo odskaču od ostalih protivnika, ali će nam svakako biti neophodan dobar pristup i maksimalna ozbiljnost u svim duelima, kako bismo sve utakmice rešili u našu korist“, ocenio je on.

Prvi rival ekipi Novog Beograda u sredu će biti vaterpolisti Šapca.

„Ove sezone sa njima još nismo odmeravali snage. Oni su dosta izmenili i podmladili ekipu u odnosu na prošlu godinu. Otišlo je nekoliko igrača, ali su ostali neki nosioci igre iz prošle sezone kao što su povremeni reprezentativci Ognjen Stojanovič i golman Filipović, koji svakako imaju kvalitet i iskustvo. Ipak, mislim da smo favoriti, da sve zavisi od nas i nadam se pobedi“, rekao je on.

Vaterpolista Novog Beograda Miroslav Perković je ocenio da ekipu očekuje psihički i fizički težak turnir, kao i da u svakoj utakmici moraju da pruže maksimum.

„Želimo da osvojimo regionalnu ligu, kao što želimo da osvojimo i sve trofeje ove sezone. Mislim da je ekpa spremna, da će stariji igrači pomoći svojim iskustvom i znanjem, a mi mladji dati svoj doprinos fizičkim predispozicijiama i kondicionom spremom. Mislim da je ekipa odlično uklopljena i da ćemo ovaj turnir odigrati na visokom nivou“, zaključio je Perković.

Meč između vaterpolista Novog Beograda i Šapca na programu je u sredu od 17.40.

Izvor: sportske.net

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn