Parkovi na Novom Beogradu dobiće posebne delove za kućne ljubimce

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas Javno komunalno preduzeće „Veterina Beograd“ povodom Međunarodnog dana zaštite životinja.

On je tom prilikom poručio da će Grad Beograd u narednom periodu u svim gradskim parkovima, u kojima postoje uslovi urediti prostor namenjen kućnim ljubimcima. Šapić je podsetio da je u toku izrada nacionalne strategije za poboljšanje uslova i rešavanje pitanja napuštenih pasa, koja treba da bude završena do kraja godine.

„Želeli smo da danas, kada se obeležava Međunarodni dan zaštite životinja, dođemo u ‘Veterinu Beograd’ i porazgovaramo sa čelnim ljudima ovog preduzeća. Želimo da poboljšamo uslove za kućne ljubimce u našem gradu, ali naravno i uslove za napuštene životinje. Što se tiče prostora za kućne ljubimce u gradskim parkovima, biće napravljen tim ljudi koji će se kolegama iz ‘Gradskog zelenila’ obići sve beogradske parkove. Nakon te analize, u naredni gradski budžet biće ubačena stavka koja će rezultirati izgradnjom prostora za kućne ljubimce u svim parkovima gde je to moguće. Time ćemo značajno unaprediti sadržaj parkova i obezbediti bolje uslove za sve sugrađane koji imaju ljubimce, ali i za ljude koji možda imaju određeni strah od životinja. Na taj način će ljubimci i njihovi vlasnici sigurno moći da se ponašaju opuštenije, što isto važi i za sugrađane koji dolaze u parkove drugim povodom.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn