Pet potencijalnih kupaca za nižu kulu „Geneksa”

Prodaja poslovne zgrade Zapadne kapije Beograda po početnoj ceni od oko sedam miliona evra zakazana je za ponedeljak u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Poslovni, niži deo, kule „Geneks”, odnosno Zapadne kapije Beograda, sve su prilike, mogao bi da bude prodat prekosutra za kada je u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) zakazano javno nadmetanje. Jer, kako „Politika” nezvanično saznaje, pet je interesenata koji su otkupili prodajnu dokumentaciju, odnosno uplatili depozit, što su samo neki uslovi neophodni za učešće u tom javnom takmičenju za kupovinu nepokretne imovine „Generaleksporta” u stečaju. ALSU juče nije potvrdio niti demantovao naša nezvanična saznanja, već je na pitanja „Politike” između ostalog odgovorio da „uzevši u obzir da je prodaja u toku, u ovom trenutku nismo u mogućnosti da vam dostavimo tražene podatke o učesnicima”.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je decembra prošle godine, treći put za manje od godinu dana, prodaju „Generaleksporta” u stečaju i sada traži 834,6 miliona dinara (početna cena) ili oko sedam miliona evra za 28 poslovnih prostora od 14.943 kvadratna metra, i oko 10.500 kvadrata takođe poslovnog ali i garažnog prostora u novobeogradskom Bloku 33. Ta cena, za 10 miliona evra niža od prvobitne prošlogodišnje, odnosno za pet miliona evra jeftinije od vrednosti iz drugog pokušaja da zgrada od 26 spratova, u koju se godinama nije ulagalo, nađe novog vlasnika, bila je okidač da stanari stambenog dela Zapadne kapije Beograda predlože Vladi Srbije da ona otkupi poslovnu kulu i organizuje javnu raspravu o njenoj sudbini. Proteklih mesec dana licitiralo se sa sadržajima koji bi trebalo da se nađu u nižoj zgradi arhitekte Mihajla Mitrovića – predloženo je da postane Tesla kula, oaza duha, kulture i arhitekture, studentski dom, muzej arhitekture…

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn