PIT BUL PREKLAO PSA Vlasnica ga šetala bez povoca i brnjice, on do smrti izgrizao psa na Novom Beogradu

Mešanac pit bula, kog je vlasnica M. N. (28) šetala bez povoca i brnjice, do smrti je izgrizao psa Beograđanke S. R. u blizini Starog Merkatora na Novom Beogradu, u neposrednoj blizini zgrade gde stanuju.

Kako prenose beogradski mediji, pit bul je nesretnom psu pokidao vratnu arteriju, a uprkos tome što ga je vlasnica trčeći, na rukama odnela kod veterinara, jadnoj životinji nije bilo spasa. Da stvar bude još gora, vlasnica pit bula M. N. je sve vreme sedela u bašti lokalnog kafića, kao da se ništa nije dogodilo.

Nezvanično, protiv nje već postoji prijava zbog sličnog napada njenog psa od pre dve nedelje.

“Oko ponoći u petak uveče izašla sam sa Ljubicom u šetnju po kvartu. Pored kafića kod Starog Merkatora začuča sam prvo lavež, a zatim je izleteo pit bul koji je odmah skočio na nju i ščepao je za vrat. Vikala sam iz sve glasa i zvala pomoć, gledajući kako Ljubica je pokušala da se odbrani, ali ogroman pas nije popuštao ugriz. Prestao je tek kada se pojavila njegova vlasnica M. N. i sklonila ga od nas”, potrešeno priča vlasnica male mešanke, još uvek vidno potresena.

Kako kaže, iz njenog psa je lila krv dok ga je trčeći nosila do obližnje veterinarske ambulante. “Moj pas je hitno primljen i dijagnostifikovano je da mu je vena presečena, grkljan izmešten, da ima više otoka oko grla i jezika i da se stvorio hematom ispunjen krvlju. Veterinari su se borili za njegov život svim silma, ali nije bilo pomoci. Ljubica je preminula”, priča vlasnica, dodajući da se vlasnica pit bula vratila u kafić, čak ni ne pitajući kako je Ljubica.

Sutradan je, tvrdeći da njen pas nije kriv, čak otišla veterinara koji su pokušali Ljubici da spasu život, gde joj je jasno rečeno da je njen pas opasan i da mora biti uspavan. Iste noći, S. R. je o svemu obavestila policiju. Ubrzo je nezvanično saznala da protiv vlasnice mešanca pit bula već postoji prijava u PU Novi Beograd zbog sličnog napada na druge pse. Kako i sama S. R. kaže, ovo nije prvi put da je i njih napala.

“Pre godinu dana je isto tako izletela iz mraka i nasrnula na mog psa, ali ju je tada, srećom, samo bacila u žbunje, tako da Ljubica sem trauma nije imala drugih povreda. Ovaj put, nažalost, nije joj bilo spasa”, kaže S. R. napominjući da je mešanac pit pula svaki put bio bez povoca, kao i bez brnjice, što je mimo propisa kada je ova rasa pasa u pitanju.

Prema njenim rečima, mnogi stanari u kvartu znaju za ovog psa i da je sklon napadima, kao i da ga vlasnica često pušta bez ikakvog nadzora. Dodatno je uznemiruje činjenica što je ova tragedija mogla biti izbegnuta, samo da se na vreme reagovalo.

“Po prethodnoj prijavi očigledno nije na vreme postupljeno, pa ubistvo mog psa nije moglo da bude sprečeno. Iako deluje da je ovo potpuno bezilazna situacija, posledice za neodgovorne vlasnike opasnih pasa postoje i pravda moze biti dostignuta. Nadležne institucije, odnosno MUP i veterinarska inspekcija, su dužne da reaguju i postupaju po prijavama i da spreče buduće ubijanje i povredjivanje nedužnih pasa”, kaže S. R..

Izvor: Blic

Tagovi

Pročitajte još: