PLANOVI ZA 2023. GODINU NA NOVOM BEOGRADU: Spajanje sa Zemunom, završetak parka u bloku 70, novi kružni tok…

ovi budžet grada Beograda predviđa za narednu godinu rekonstrukciju 100 ulica, dok je 45 već rekonstruisano.

Najavljena je izgradnja kanalizacione mreže, nedostajućih vrtića, završetak rekonstrukcije Devete beogradske gimnazije i osnovne škole u Batajnici, kao i dva nova kluba za penzionere i novi dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju u Barajevu.

– Završićemo sledeće godine i radove na šetalištu „Lazaro Kardenas” i započeti radove na Savskom šetalištu. Počeli smo konačno da uređujemo i beogradsko priobalje, da realizujemo projekat pešačko-biciklističkog mosta i da otvoramo Adu Ciganliju ka Čukarici. Takođe i projekat za park Ušće – rekao je Šapić.

Jedan od najobimnijih radova biće produženje Bulevara Zorana Đinđića koji bi trebalo da bude spojen sa Ulicom Vladimira Popovića a predviđena je velika saobraćajnica i kružni tok.

biće spojeni Novi Beograd i Zemun.

Na spisku objekata za rušenje će se naći napuštena fabrika „Rade Končar“ i nekoliko perionica.

Inače, na ovaj način stiču se uslovi za izgradnju pristupnih saobraćajnica Novom savskom mostu, čija gradnja počinje dogodine.
Za te potrebe Skupština Srbije usvojila je Zakon o potvrđivanju ugovora o kreditu u iznosu od 80 miliona evra za uklanjanje Starog savskog mosta i izgradnju novog.

Inače, raniji planovi predviđaju da se na raskrsnici Zemunskog puta i Ulice Vladimira Popovića izgradi kružni tok. Jedan njegov krak bi trebalo da vodi ka Ušću a drugi do Bulevara Zorana Đinđića.

Tako će se spojiti ulice Vladimira Popovića sa Milentija Popovića, a Bulevar Zorana Đinđića biće produžen za 435 metara.

Inače, kada je reč o organizaciji saobraćaja i saobraćajnoj infrastrukturi, gradskim budžetom za narednu godinu opredeljeno je više od 80 milijardi dinara.

Najveća sredstva u okviru tog programa planirana su za finansiranje usluge javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika, kao i za finansiranje tekućeg održavanja puteva u nadležnosti JP „Putevi Beograda“, a od najznačajnijih izdvajaju se projekti: opremanje lokacije Makiško polje, studije, elaborati i projektna dokumentacija za izgradnju metro sistema, rekonstrukcija tramvajske okretnice „Pristanište“, pružni prelaz u Batajnici sa pristupnim saobraćajnicama, rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla, rekonstrukcija Trga Nikole Pašića…

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn