Platforma za zbrinjavanje urgentnih stanja u bolnici „Bežanijska Kosa“ zaživeće od ponedeljka

Ministarstvo zdravlja je, u saradnji sa zdravstvenim ustanovama u Beogradu, razvilo centralizovanu platformu za zbrinjavanje urgentnih stanja, koja će, prema rečima resorne ministarke Danice Grujičić, početi da radi od ponedeljka. Platforma je za sada implementirana u pet zdravstvenih ustanova u Beogradu – u Univerzitetskom Kliničkom centru Srbije, kliničko bolničkim centrima „Dr Dragiša Mišović“, „Zvezdara“, „Bežanijska kosa“ i „Zemun“.

Grujičić je na prezentaciji platforme pojasnila da se time omogućava zdravstvenim radnicima da, kada pacijent iz jedne ustanove polazi ka drugoj, dobijaju signal na službenom telefonu da im stiže pacijent i da je potrebno da pristupe kompjuteru. „Oni ulaze u program gde vide sve podatke i analize koje su u prethodnim ustanovama urađene. Dobijaju kompletnu sliku gde taj pacijent treba da se smesti i on ide u intenzivnu negu ili na odgovarajuće odeljenje. Dalje se nastavlja postupak lečenja kao da je pacijent već od starta primljen u tu ustanovu“, rekla je Grujičić.

U narednih 10 dana u projekat će se uključiti i Institut za ortopediju Banjica i Specijalna bolnica za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava“, dok će druga faza implementacije projekta uključiti i Zavod za urgentnu medicinu Beograd.

„Platforma će zaživeti od ponedeljka. Kad pacijent dođe svi njegovi podaci će biti u novoj ustanovi, neće biti gubljenja vremena. Platforma omogućava zaštitu podataka pacijenata i daleko olakšava rad i onih koji šalju i primaju pacijente“, rekla je ona.

Platforma omogućava efikasniju razmenu medicinske dokumentacije i bržu komunikaciju između hitnih službi, maksimalnu zaštitu podataka, uz bržu dijagnostiku i pravovremeno lečenje i zbrinjavanje pacijenata.

Tagovi

Pročitajte još:

google sites unblocked funny shooter 2 unblocked yohoho paper.io unblocked unblocked games drive mad unblocked unblocked games at the school github.io unblocked unblocked io games
Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn