PLJUŠTE KAZNE ZA PARKIRANJE NA STANICAMA: Najveći broj kazni na teritoriji opštine Novi Beograd

Najveći broj kazni za nepropisno parkiranje na autobuskim stajalištima izdato je na teritoriji opštine Novi Beograd.

U toku prethodne godine izdato je 1.127 prekršajnih naloga o nepropisnom parkiranju na stajalištima javnog gradskog prevoza, dok su za parkiranje u tramvajskim bašticama izdata 53 obaveštenja.

„U navedenom periodu evidentirano je ukupno 147 prijava građana koje su se odnosile na nepropisno parkiranje vozila u tramvajskim bašticama i stajalištima javnog linijskog prevoza putnika, od čega je 10 za tramvajske baštice i 137 prijava za stajališta“, kažu za „Novosti“ iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

Bez obzira na pojačanu kontrolu parkiranja, prekršaja i dalje ima. Najveći broj kazni za nepropisno parkiranje na autobuskim stajalištima izdato je na teritoriji opštine Novi Beograd, dok žitelji opštine Savski venac prednjače u parkiranju u tramvajskim bašticama.

„Dok ostali učesnici saobraćaja ‘trube’ i obaveštavaju bahate vozače o učinjenom prekršaju, oni pazare na trafikama. Stalno se neko parkira na autobuskoj stanici da bi ‘za čas’ izašli iz auta i kupili na trafici cigare, žvake ili nešto drugo. Prave gužvu i smetaju svima, vozači autobusa ne mogu lepo da stanu na stanicu, smetaju onima koji ulaze i izlaze iz gradskog prevoza“, kaže radnica jednog prestoničkog kioska.

Odlukama o komunalnom redu propisane su novčane kazne u iznosu od 25.000 dinara za lice koje je nepropisno parkiralo vozilo u saobraćajnoj traci ili tramvajskoj baštici.

Najniža kazna, od 5.000 dinara, predviđena je za zabranjeno kretanje, zaustavljanje ili parkiranje vozila na stajalištu javnog prevoza ili na drugom delu puta na način kojim se ometa korišćenje stajališta.

„Beli“, „Oko sokolovo“ kao i radnici „Parking servisa“ izdaju kazne za nepropisno parkiranje u prestonici. Sankcionisanje je regulisano Zakonom o komunalnoj miliciji.

Prekršajni nalog, sa fotografijom nepropisno parkiranog vozila, stiže na adresu registrovanog vlasnika, koji ima pravo na plaćanje polovine propisane kazne u roku od osam dana od dana prijema obaveštenja.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn