Po prvi put: Održana manifestacija „Novobeogradski park fest“ na šetalištu „Lazaro Kardenas“

Tokom dana organizovana je i književna radionica za decu, sa piscem Jasminkom Petrović i muzičko-ekološka radionica sa Brankom Trljićem.

Na Novom Beogradu, u Bloku 45, na šetalištu „Lazaro Kardenas“, danas je po prvi put organizovana manifestacija „Novobeogradski park fest“.

– Maj je mesec porodice, pa smo želeli da napravimo aktivnost koja će obradovati sve novobeograđane. Ideja je da obratimo pažnju na naše mališane, kroz sportske igre – turnir u fudbalu, takmičenje na poligonu spretnosti ili u igri „između dve vatre“. Jedan segment je i edukativni, jer smo u okviru manifestacije organizovali i igru „Nauči se čoveče“ namenjenu školskoj deci – rekao je za Tanjug predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan.

On je rekao da će manifestaciju pratiti i dve akcije humanitarnog karaktera.

U okviru akcije „Budi carica ili car, donesi knjigu na dar“ posetioci manifestacije mogu da daruju knjige za biblioteku Osnovne škole „Vlada Obradović Kameni“ iz Ledina, a pozvani su i da za decu u novobegradskom Svratištu doniraju odeću, obuću, školski pribor, sredstva za higijenu i igračke, precizirao je Bovan.

Opština je pokrovitelj manifestacije Novobeogradski park fest, koju je organizovala „Novobeogradska kulturna mreža“, ustanova kulture sa ove opštine

Tagovi

Pročitajte još: