POBEDA JEDINA OPCIJA: Novi Beograd dočekuje Dinamo Tbilisi

Vaterpolisti Novog Beograda nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona, a u devetom kolu A grupe u sredu od 19.45 na bazenu “11. april” dočekuju Dinamo iz Tbilisija.

Novobeograđani imaju uloga velikog favorita u ovom meču, ne smo zbog ubedljivog trijumfa u prvom duelu ove sezone u Gruziji 17:8, već i zbog činjenice da su od dolaska novog trenera Dejana Jovovića u seriji od četiri uzastopne pobede.

– Moramo da nastavimo u istom ritmu u kom smo odigrali poslednjih nekoliko mečeva, odnosno da budemo maksimalnim angažovani od prvog minuta – počinje priču šef stručnog štaba Novog Beograda Dejan Jovović i dodaje:

– Mislim da su svi igrači do sada shvatili da kao ekipa ne smemo sebi da dozvolimo opuštanje nijednog trenutka, a pogotovo ne na startu utakmice. Postepeno uvodimo tim u neke stvari koje će biti osnova naše igre u budućem periodu. Ovakve utakmice treba da nam maksimalno pomognu da postpeno uđemo u sistem igre koji želimo da primenjujemo u finišu sezone kada će se odlučivati o trofejima. Dinamo je ekipa koja ima iskusne internacionalce i odlično je vođena od strane našeg trenera Dejana Stanojevića. Imamo odličnog protivnika za parvo nadigravanje u bazenu – konstatovao je Jovović.

Strateg Novoboegrađana je istakao da je veoma zadovoljan igrama svog tima koji je od njegovog dolaska upisao četiri uazstopne pobede protiv Barselonete, Partizana, Vojvodine i Radničkog u Kragujevcu.

– Svi igrači su zaista posvećeni i pomno prate sve ono što se dogovaramo na treninzima i o čemu pričamo na sastancima. Trudim se da igračima predstavim da sve ovo što sada radimo je neka vrste priprema za najvažnije utakmice koje će tek doći. Sa saradnicima u stručnom štabu pokušavam da iz treninga u trening podižemo nivo svesti o našoj igri i budemo stvarno najbolji onda kada to bude najpotrebnije – izjavio je Jovović.

Prvotimac Novobeograđana Đorđe Vučinić najavljuje još jedan uzbudljiv duel:- Prvenstveno ćemo se potruditi da nastavimo ovaj pobednički niz. Mislim da smo u veoma dobrom ritmu da smo dostigli vrlo dobru formu. Iako smo u prvom meču ove sezone ubedljivo pobedili Dinamo u Gruziju, prema ekipi iz Tbilisija imamo veliko poštovanje. S obzirom da smo u veoma zgusnutom rasporedu utakmica, očekujem da će ovaj meč biti iscrpljujući i fizički i psihički. Međutim, gledamo sebe, fokusirani smo isključivo na našu igru, koju ćemo pokušati da podignemo na još viši nivo – zaključio je Vučinić.

kurir

Tagovi

Pročitajte još: