Počela izgradnja Nacionalnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu

U prethodnom periodu završeni su pripremni zemljani radovi i raščišćavanje parcele, a ove nedelje je i zvanično počela izgradnja Nacionalnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu. Radove na izgradnji objekta u Ulici Tošin bunar izvodi konzorcijum predvođen preduzećem Jadran d.o.o, a projekat vredan 3,15 milijardi dinara gradiće se naredne dve godine. Kompleks je projektovan kao sveobuhvatni centar koji će pored terena za trening imati u svom sklopu i teretane, hotel za boravak sportista, medicinske kapacitete, kancelarijski prostor itd. Korisnici budućeg nacionalnog odbojkaškog centra biće sve gradske i državne odbojkaške organizacije, uključujući odbojkaške saveze, udruženja odbojkaških trenera i sudija, kao i svi srpski klubovi i reprezentativni timovi.

Foto:Beobuild

Odbojka kao veoma popularan sport u Srbiji sa 293 registrovana odbojkaška kluba i ukupno 18.500 registrovanih sportista, kontinuirano ostvaruje vrhunske rezultate na međunarodnim takmičenjima. Čak 230 naših odbojkaša igra za strane klubove. Izgradnjom Nacionalnog odbojkaškog centra, projektovanog po standardima koje propisuju referentne međunarodne sportske asocijacije, odbojkaški sport u Srbiji dobija vrhunske svetske uslove za pripremu i oporavak sportista, koji treba da obezbedi nastavak slavne tradicije dosadašnjih rezultata.

Foto:Beobuild

Projektom je predviđena izgradnja objekta ukupne površine 20.000 m2, na ukupno pet nivoa, koji bi činile sledeće celine:

– Dvorana za trening i takmičenja sa 3 terena i 1.450 mesta za gledaoce
– Mala hala za trening (dva terena)
– Smeštajni kapaciteti za sportiste – Hotel
– Prateći sadržaji – medicinski centar, teretana i kancelarije

Kompleks obuhvata i dve garaže, s ukupno 53 parking mesta za automobile, kao i izgradnju otvorenog parkinga, kapaciteta 120 parking mesta za automobile i 4 za autobuse.

Autor idejnog rešenja kompleksa je tim iz biroa “Page Consortium” predvođen Đurađom Vasićem, dok je izradu i sprovođenje urbanističkog projekta realizovao Energoprojekt Urbanizam i arhitektura.

Tagovi

Pročitajte još: