Počela vakcinacija u Belekspo centru!

Treći punkt za vakcinaciju protiv korona virusa u Beogradu otvoren je juče u Belekspo centru, a na Beogradskom sajmu počela je masovna revakcinacija gradjana koji su prvu dozu cepiva primili 19.januara.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će u Belekspo centru moći da se vakciniše oko 4.000 građana dnevno, a termin za vakcinaciju danas ima oko 2.000 prijavljenih.

“Prema potrebi ćemo povećavati broj zakazanih termina“, rekao je Vesić novinarima nakon obilaska punkta u Belekspo centru.

Dodao je da je u Belekspo centru angažovano 20 lekara i medicinskih sestara Doma zdravlja Novi Beograd. On je naveo da se počinju pripreme za otvaranje četvrtog punkta za vakcinaciju u objektu novog Doma zdravlja u Borči, gde će moći da se vakciniše oko 150.000 građana koji žive na levoj obali Dunava.

“Taj punkt će biti otvoren za nekoliko dana, a nastavićemo da otvaramo punktove u skladu sa potrebama kako bi svi građani Beograda mogli da se vakcinišu“, rekao je Vesić.

Podsetio je da se vakcinacija vrši i u 17 domova zdravlja na teritoriji Beograda, a da su te zdravstvene ustanove obezbedile i dodatne punktove u prigradskim opštinama.

Vesić je kazao da je danas počela i revakcinacija i objasnio da će svaki građanin dan ranije dobiti poruku sa obaveštenjem gde će primiti drugu dozu.

Do sada je u Srbiji vakcinisano oko 525.000 građana, a revakcinisano je oko 20.000, dok je u Beogradu prvu dozu vakcine primilo oko 154.000 građana, a drugu dozu njih oko 5.400.

U kol centrima ostvareno je skoro 104.000 Beograđana starijih od 65 godina, a skoro 35.000 prijavljeno je preko portala e-Uprava za vakcinaciju, uz njihovu saglasnost.

On je rekao da je Grad Beograd pružio pomoć u prevozu do mesta vakcinacije za oko 2.500 građana.

Tempo vakcinacije u Beogradu je dobar, sve punktove u prestonici priprema Grad Beograd u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Kancelarijom za IT i e-Upravu.

Izvor: B92

Tagovi

Pročitajte još:

Akücü akumyolda.com akücü akümyoldaİnci akü 60 amper inci akü 60 amper akumyolda.comAkü yol yardım olarak akü takviye ve değişimi hzmetleri sunuyoruz. akü yol yardım İngilizce Türkçe çeviri ingilizceturkce.gen.tr ile ingilizce türkçe çeviriAlçalan burç hesaplama sitesi hesaparaclari.com hesaparaclari.comTranslate to English with translatedict.com TranslateDictTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comTranslate Spanish to English audio with spanishenglish.comCalculatorcafe helps to calculate loans as a loan calculator.Calculatorcafe.com
antalya bayan escort
Free Porn