Počeo jesenji ciklus sportskih radionica za osobe sa invaliditetom na Novom Beogradu

Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“ uz podršku opštine Novi Beograd, nastavlja da organizuje besplatne sportske radionice za osobe sa invaliditetom i članove njihovih porodica u prostorijama centra, u ulici Narodnih heroja 42.

Sportske aktivnosti za osobe sa invaliditetom se kao i ranijih godina organizuju u saradnji sa Savezom za cerebralnu i dečiju paralizu grada Beograda, tako da će zainteresovani sa teritorije celog grada moći da se pridruže tim radionicama, zabavljaju se i igraju, a pre svega jačaju svoje samopouzdanje i kontakte sa zajednicom.

Direktorka Opštinskog Centra Milka Milovanović Minić, napominje da je veoma značajna registracija sportskih klubova osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Beograda, kad je reč o daljoj integraciji i učešću što većeg broja članova saveza u budućim sportskim manifestacijama i takmičenjima.

-Cilj nam je da budemo podrška mladima sa invaliditetom i njihovim porodicama da budu aktivni članovi zajednice koja ih razume i podržava. Boćanje, kao jedan od tih disciplina doprinosi povezivanju mladih tipičnog razvojaih i međusobno spaja. Udružujući resurse, opštinski Centar je podrška Saveuzu za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda u realizujiji dela njihovih programskih aktivnosti – ističe Milka Milovanović Minić.

Tagovi

Pročitajte još: