POČINJE OKTANSKI VIKEND NA UŠĆU: Šampionat Srbije u automobilizmu dolazi na Novi Beograd

Legendarna beogradska staza Ušće biće 5. i 6. novembra domaćin poslednje ovosezonske trke za Otvoreni i Nacionalni šampionat Srbije u automobilizmu na kružnim stazama. Organizator trke pod imenom „Nagrada Beograda 2022- Memorijal Mirko Butulija“ su Grad Beograd i Sportski auti i karting savez Srbije. Pored bodovanja za domaći šampionat, trka ima i međunarodni karakter, jer se vozi i kao takmičenje u okviru Centralnoevropske zone (CEZ).

Na svima poznatoj i mnogima apsolutno omiljenoj stazi na Ušću, program počinje u subotu ujutru, tehničkim pregledom i verifikacijom učesnika, a očekuje se njih oko 80 u svim klasama. Prvo, od ukupno dva zvanična treninga, startuje u 11.15 časova, a za kraj subotnjeg programa predviđenja je i prva trka CEZ konkurencije, u Diviziji 4, s početkom u 16:15 časova.
Za gledaoce će svakako biti najzanimljiviji nedeljni program, kada su na programu trke u ukupno četiri divizije, tri u domaćoj konkurenciji, kao i druga trka CEZ- a. Svečano otvaranje zakazano je za 12:00 časova, samo 10 minuta kasnije starovaće trka u Diviziji I, a za kraj programa ponovo je najavljena druga trka Divizije 4 u CEZ konkurenciji. U svakoj diviziji predviđeno je da trka traje 22 kruga. Svečano proglašenje i dodela priznanja na programu su od 17:15 časova.

Pored takmičara na kružnim stazama, za bogat program ovog vikenda biće zaduženi u učesnici u disciplini auto-slalom, u trci koja takođe nosi naziv „Nagrada Beograda 2022- Memorijal Mirko Butulija“. Oni će pred sobom imati dupli program, jer će u subotu, nakon zvaničnih treninga, od 13:30 sati startovati prva, od ukupne tri predviđene vožnje, u uvodnoj trci. Isti sistem takmičenja, s tri vožnje, planiran je za nedelju, a program počinje treninzima, od 10:30 časova. Start prve vožnje u nedeljnoj trci je takođe u 13.30 časova. Kurozitet vikenda je činjenica da će se na malom prostoru odvijati dve različite manifestacije istovremeno. Na već poznatoj stazi voziće takmičari na kružnim trkama, a slalomaši će svoje okršaje voditi na delu Bulevara Nikole Tesle, na stazi dužine 1.522 metra, na potezu od zgrade nekadašnjeg SIV- a, ka poslovnom centru Ušće.

Tagovi

Pročitajte još: