POČINJE REGIONALNA LIGA: Novi Beograd domaćin Šapcu i Mladosti

Vaterpolo klub Novi Beograd biće jedan od domaćina turnira Jadranske lige na startu nove sezone u regionalnom takmičenju. Osim Novobeograđana koji brane trofej, na turniru koji se odigrava na bazenu Sportskog centra “11. april” učestvovaće još Šabac i zagrebačka Mladost.

U prvom kolu koje je na programu u petak od 20.45, sastaju se Mladost i Šabac. Dan kasnije od 19 sati i 45 minuta snage će odmeriti Novi Beograd i Mladost, dok je u nedelju od 9.45 zakazan duel Novi Beograd – Šabac:

Svesni smo važnosti ovih utakmica na startu sezone, ali i pored toga na treninzima radimo punom parom”, rekao je u uvodnom izlaganju na konferenciji za medije trener Novog Beograda Živko Gocić i potom dodao:

Prošlog vikenda imali smo turnir Vlaho Bato Orlić, sa kojim smo veoma zadovoljni kako je protekao i organizaciono, ali i onim što smo prikazali u bazenu. Od ekipe smo dobili ono što smo očekivali, iako je umor bio prisutan. Ni na startu Jadranske lige nećemo biti u punoj takmičarskoj formi, ali uveren sam da ćemo ova dva protivnika jako ozbiljno shvatiti. Potrudićemo se da ove mečeve iskoristimo i u svrhu pripreme svega onog što nam predstosji kasnije tokom sezone”.

Gocić je istakao i da ne očekuje da će njegov tim na startu takmičarske godine pružiti blistavu i lepršavu igru s obzirom da su igrači pod velikim fizičkim i mentalnim naporima.

Uvodimo neke nove stvari u sistem igre u odnosu na ono što se radilo prošle godine. Za sve to je potrebno vreme, ali ja sam siguran da ekipa ima potencijal da i u stanju povišenog umora odigra utakmice na dovljno kvalitetnom nivou kako bi se zabeležile dve pobede protiv protivnika koje, još jednom naglašavam, ne smemo da potcenimo ni u jednom trenutku”.

Strateg Novobeograđana je rekao i da je Nikola Jakšić počeo da trenira sa ekipom, ali da još uvek nije 100 odsto spreman.

“On radi po izmenjenom programu, jer i dalje oseća bol u laktu i ramenu. Ipak, najvažnije je da je povreda sanirana i njegov povratak u tim očekujemo uskoro”, konstatovao je Gocić.

Kapiten Novog Beograda Dušan Mandić optimista je pred start nove sezone:

Ekipa se još nalazi u pripremnom periodu. Pozitivna je stvar što smo i na Memorijalu Vlaho Bato Orlić odigrali dobro i mislim da postepeno, iz utakmice u utakmicu, podižemo formu. Očekuju nas dva meča u dva dana. Favoriti smo u oba duela, a ja mislim da smo i favoriti u kompletnoj reginalnoj ligi ove godine. Branićemo titulu i to nam cilj”, zaključio je Mandić.

Tagovi

Pročitajte još: