POČINJE TRKA ZA ZAKUP 30 LOKACIJA NA SAVSKOM KEJU

U javnoj svojini na levoj obali Save 30 lokacija vodnog zemljišta. – Početna cena godišnje zakupnine je 2.300 dinara po kvadratnom metru.

Javni oglas za zakup 30 lokacija vodnog zemljišta u javnoj svojini na levoj obali Save objavljen je juče, a ponude će potencijalni zakupci splavova moći da podnesu do 21. decembra, kazao je gradski sekretar za privredu Nikola Kožović. U oglasu za prikupljanje pismenih ponuda za zakup vodnog zemljišta vidi se da svaka lokacija ima po 700 kvadrata, a početna cena godišnje zakupnine je 2.300 dinara po kvadratnom metru. Broj od 30 pozicija na kojima će moći da se postave plutajući objekti odgovara obećanju gradonačelnika koje je nedavno dao, a to je da će od 100 splavova na Savskom keju ostati njih 30.

Prema Kožovićevim rečima, grad je u obavezi da obezbedi infrastrukturu za svaku od lokacija za koju je raspisan konkurs, tako da će budući zakupci, pored izlicitirane zakupnine, biti u obavezi da uredno plaćaju račune za vodu, struju, ali i da obezbede prečišćivače za otpadne vode.

Kriterijum za odabir najbolje ponude, objasnio je Kožović, jeste najviši ponuđeni iznos ukupne godišnje zakupnine za konkretnu lokaciju, a podnosilac ponude za zakup vodnog zemljišta može biti svako zainteresovano pravno lice, preduzetnik ili udruženje, kao i fizičko lice u skladu sa uslovima.

– Nakon izbora zakupaca, svi vlasnici plutajućih objekata koji nisu stekli uslov za zakup vodnog zemljišta imaće adekvatan rok da sami uklone svoje plutajuće objekte. Ukoliko ih u tom roku ne uklone sami, počeće njihovo uklanjanje u saradnji sa Vojskom Srbije, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijskom upravom za grad Beograd, Rečnom policijom i drugim nadležnim službama – rekao je Kožović, a preneo Beoinfo.

On je precizirao da će poslednjeg dana koji je predviđen za dostavljanje ponuda od 7.30 do 11.30 sati biti postavljen video-nadzor čitavog postupka predaje ponuda, a istovremeno, potencijalni zakupodavci moći će fizički da prisustvuju procesu primanja ponuda, što će obezbediti apsolutnu javnost i transparentnost procesa.

Očekuje se, dodaje Kožović, da kompletan postupak bude završen u prvom kvartalu 2023. godine, saopštila je Gradska uprava.

– Naplata zakupa vodnog zemljišta krenuće onog momenta kada grad obezbedi uslove za korišćenje lokacije, to jest od momenta kada se obezbedi potrebna infrastruktura – precizirao je Kožović.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn