Počinje vaterpolo Liga šampiona, duel Novog Beograda i Radničkog iz Kragujevca

Vaterpolisti Novog Beograda i Radničkog iz Kragujevca od 19.45 sati igraju na startu Lige šampiona.

Nova sezone u vaterpolo Ligi šampiona počinje, a Srbija kao dvostruki uzastopni olimpijski šampion drugi put u istoriji imaće tri predstavnika u elitnom takmičenju.

Takav slučaj bio je u sezoni 2012/2013, a ove godine vaterpolisti Novog Beograda, Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde učestvovaće u najkvalitetnijem klupskom takmičenju u Evropi.

Voljom žreba Novi Beograd i Radnički našli su se u grupi A Lige šampiona, a pretendenti za osvajanje domaćeg šampionata, na bazenu „11. april“, otvoriće sezonu u evropskom takmičenju.

„Kao što znate, mi kao organizatori završnog turnira već smo na tom turniru, bez obzira kakve rezultate budemo postizali tokom grupne faze. Međutim, želimo da pokažemo i dokažemo, da čelnici LEN-a, kada su mu nam dodelili ovo veliku čast, da su u nama prepoznali ono što mi stvarno i hoćemo da budemo, a to je da budemo jedan od najboljih klubova u Evropi narednih godina i duže i da smo stvarno ozbiljni u toj nameri. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe na toj utakmici, da se pokažemo u najboljem svetlu, da odigramo bolji, čvršći meč nego što je to bilo pre nekoliko dana sa Crvenom zvezdom. Nadam se da će rezultat biti povoljan“, rekao je Vujasinović.

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović rekao je da je njegov tim spreman za Ligu šampiona i da je u svakom meču cilj pobeda.

„Nadam se da će utakmica sa Novim Beogradom biti drugačija od one koju smo odigrali u domaćem šampionatu. Verujem da možemo da ponovimo dobru igru iz prve četvrtine tog meča i u dužem vremenskom periodu. Sigurno je da smo uigraniji. Kroz dva sparinga sa Vojvodinom i meč sa Šapcem pokazali smo napredak i iskorak u nekim stvarima koje smo radili na treningu i nadam se da ćemo to pokazati i u bazenu“, rekao je Stevanović.

Vaterpolisti Crvene zvezde u sredu za rivala imaju berlinski Špandau, a meč se igra u Beogradu u grupi B.

Titulu šampiona Evrope brani italijanski Pro Reko.

Izvor: RTS

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn