Počinju besplatni programi za osnovce i srednjoškolce tokom letnjeg raspusta

Besplatni sportsko-rekreativni programi za vreme letnjeg školskog raspusta 2020/2021. za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja grada Beograda počinju sutra, a u 17 sportskih centara biće organizovano više od 30 različitih sportskih aktivnosti. Besplatni programi traju do 31. avgusta, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.
Svi zainteresovani beogradski učenici uzrasta od sedam do 18 godina moći će u letnjim danima slobodno vreme da provedu u nekom od 17 sportsko-rekreativnih centra u kojima im se pruža mogućnost da nauče da plivaju, usavrše tehnike plivanja ili rekreativno da plivaju.
Takođe, zainteresovani učenici moći će da učestvuju u letnjim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama. U okviru letnjih kampova održavaće se škole rukometa, odbojke, košarke, fudbala, stonog tenisa, džuda, taekvonda, aikida, ritmičke gimnastike, fitnesa, kao i ostali raznovrsni sportsko-rekreativni i kreativni programi.
Osim toga, i ove godine sreda će biti dan kada će učenici osnovnih i srednjih škola u Beogradu moći besplatno da koriste otvorene bazene sportskih centara, uz đačku knjižicu. Bazeni počinju sa ovim programom od 7. jula i trajaće do 31. avgusta.
Za decu sa različitim oblicima invaliditeta, Plivački klub za osobe sa invaliditetom „SvimBo” organizuje obuku plivanja za decu na bazenu OŠ „Laza Kostić”, a Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni program za decu i mlade sa invaliditetom na terenima JP za uređenje, korišćenje i održavanje „Ada Ciganlija” i u Sportskom centru „Olimp – Zvezdara”.
Besplatni programi se realizuju sa ciljem da se svim beogradskim učenicima bez obzira na materijalni status omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika i promena sedelačkog načina života. Želimo da deca aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i da savladaju nove veštine.
Svi programi se realizuju uz nadzor sportskih stručnjaka sa dugogodišnjim trenerskim iskustvom i pedagoškim pristupom.
Besplatne programe u toku letnjeg raspusta organizovaće sledeći sportsko-rekreativni centri: Gradski centar za fizičku kulturu, „Olimp – Zvezdara”, SC „Ljubomir Ivanović Gedža” – Mladenovac, Sportski centar „Voždovac”, SRC „Pionirski grad”, Javno preduzeće za obavljanje poslova iz oblasti sporta i rekreacije Surčin, JPSKC „Obrenovac”, SC „Žarkovo”, JP poslovni centar Rakovica Beograd, Ustanova „Voždovački centar Šumice”, SC „Novi Beograd”, JP „Ada Ciganlija”, SC „25. maj – Milan Gale Muškatirović”, PD „Mirko Sandić” – Vračar, KSC „Pinki – Zemun”, SC „Tašmajdan” d.o.o. Beograd, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.
Realizacija programa biće u skladu sa merama za sprečavanje i suzbijanje virusa koje se primenjuju za zaštitu stanovništva od pandemije.
Ove godine prijavljivanje učenika se vrši direktno u sportsko-rekreativnim centrima.
Detaljne informacije o programima i kontakt telefoni objavljeni su na sajtu Grada Beograda www.beograd.rs

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn