POČINJU VELIKI RADOVI NA NOVOM BEOGRADU: 7 meseci „pakla“ u saobraćaju

Prema planovima ovi radovi traju duže od 7 meseci i ne mogu se uklopiti u letnji period kad je smanjen obim saobraćaja u gradu.
Brojni radovi izvodiće se od 1. marta na važnim beogradskim ulicama, najavljuje Sekretarijat za saobraćaj grada Beograda.

Radovi će značajno uticati na stanje na saobraćajnoj mreži.

JKP „Beogradske elektrane“ u 2023. godini nastavlja radove na rekonstrukciji distributivnih toplovoda M1, M2 i M3 na teritoriji Novog Beograda.

Postojeći toplovodi su stari više od 40 godina i zbog lošeg stanja poslednjih godina su se dešavale havarije, zbog kojih je bez grejanja ostao veliki broj korisnika (oko 300 predajnih stanica). Da bi se sprečile veće havarije i obezbedilo kontinualno snabdevanje postojećih potrošača, ali i priključenje novih, JKP „Beogradske elektrane“ povećava kapacitet sa postojećeg toplovoda DN600 na DN800. Radovi su započeti 2020. godine, a planirani završetak na sva tri magistralna toplovoda je do kraja 2023. godine.

Foto: Sekretarijat za saobraćaj

S obzirom na veliki broj najavljenih obimnih radova na uličnoj mreži grada Beograda, Sekretarijat za saobraćaj je zimski period iskoristio za koordinaciju radova koji najduže traju i ometaju saobraćaj na najznačajnijim gradskim ulicama. Pre svega, ovo se odnosi na radove JKP „Beogradske elektrane“ na teritoriji Gradske opštine Novi Beograd i radove „Elektromreža Srbije“ a.d. duž Bulevara despota Stefana i Višnjičke ulice.

Prema planovima ovi radovi traju duže od 7 meseci i ne mogu se uklopiti u letnji period kad je smanjen obim saobraćaja u gradu, pa je odlučeno da će, u skladu sa vremenskim uslovima, radovi započeti 1. marta i to tako što će JKP „Beogradske elektrane“ nastaviti radove na magistralnom toplovodu M2 u Ulici Milutina Milankovića i na M3 u Antifašističke borbe, a „Elektromreža Srbije“ a.d. u Bulevaru despota Stefana od Milana Kašanina prema Cvijićevoj ulici.

 

Tagovi

Pročitajte još: