Podrška opštine Novi Beograd socijalnoj integraciji mladih bez roditeljskog staranja

Centar za brigu o starima deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“, podržavao je rad udruženja „Zvezda“ od samog njegovog osnivanja, posebno kad je reč o projekatima ekonomskog osnaživanja mladih bez roditeljskog staranja.

To je povodom 10 godina postojanja Centra za integraciju mladih bez roditeljskog staranja „Zvezda“, izjavila Milka Milovanović Minić, direktorka opštinskog Centra.

Ona je dodala da su u prostorijama opštinskog Centra, deca „Zvezde“ ukrašavala svoje prve sveće, savladavala kviling tehniku ukrašavanja čestitki i kreirala prve komade nakita za svoje samostalne prodajne izložbe.

Decenija postojanja „Zvezde“ obeležena je 11. marta u Beogradu, a skupu je prisustvovalo i 76 mladih koji su prošli kroz program podrške „Kuća mogućnosti u Beogradu, Kragujevcu i Nišu“. Program je realizovao tim stručnjaka Centra „Zvezda“, predvođen predsednicom i osnivačem Tanjom Dražilović.

Opština Novi Beograd, prema rečima Milovanović Minić, nastaviće da pruža podršku mladima bez roditeljskog staranja koji izlaze iz sistema rezidencijalne brige, da nađu svoje mesto u društvu i da, kako je naglasila, dosegnu svoje snove.

 

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn