Podrška zdravom i bezbednom okruženju za svako dete na Novom Beogradu

Opštinski Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“, uspostavio je čvršću saradnju sa Predškolskom ustanovom „11. april“, uz preciziranje zajedničkih aktivnosti u kreiranju zdravog, bezbednog i podsticajnog okruženja za svakog mališana.

Protokol o saradnji dve ustanove, u utorak, 21 februara, u zgradi opštine, potpisale su Milka Milovanović Minić, direktorka opštinskog Centra i Jelena Dubljević, direktorka Predškolske ustanove.

Za korisnike opštinskog Centra, usluge će biti besplatne, a podrazumevaće organizovanje stručnih skupova, uz učešće roditelja i zaposlenih u novobeogradskim školama, kao i stručnjaka iz oblasti pedagogije, psihologije, logopedije, defektologije, prava.

Prema rečima Milovanović Minić, zajedničke aktivnosti Centra i PU „11. aprl“, odnosiće se, između ostalog, na podizanje svesti o opasnostima kojima su mališani izloženi u svetu digitalne tehnologije, pa će tako prva zajednička tribina biti organizovana na temu štetnog delovanja prekomerne upotrebe ekrana na razvoj deteta.

Jelena Dubljević je istakla da ovakav vid saradnje doprinosi podizanju svesti o obavezama koje društvo ima prema najmlađima, te da je neophodno da podrška deci i porodici bude kontinuirana.

Tagovi

Pročitajte još:

Free Porn
Free Porn